Annonce
Randers HK

Leslie bryder tavsheden om exit i Ribe-Esbjerg: Kunne ikke trække alle i samme retning

Jan Leslie følte ikke, at han i Ribe-Esbjerg kunne ændre kulturen i den retning, han gerne ville. Arkivfoto: Robert Wengler
Jan Leslie er onsdag blevet præsenteret som ny træner i CSKA Moskva. Hans seneste trænerjob var i 2017, da han blev ansat i Ribe-Esbjerg. Det blev dog et kort ophold. Jan Leslie følte ikke, at kunne trække alle på holdet i samme retning og måtte smide tøjlerne efter få måneder.

Esbjerg: Efter en række sæsoner som kvindetræner i Aalborg DH, Randers HK og Rostov Don valgte Jan Leslie i 2017 at vende tilbage til herreverdenen, da han blev ansat som træner i ligaklubben Ribe-Esbjerg.

Det blev dog en kort fornøjelse.

I foråret 2017 blev Jan Leslie hevet ind som assistent-træner for Claus Uhrenholt og var med til at føre Ribe-Esbjerg frem til DM-semifinalerne, og samme sommer blev Leslie ansat som cheftræner i klubben.

Allerede i november samme år måtte han dog smide tøjlerne, da parterne afbrød samarbejdet efter en sæson præget af skader, intern uro og svigtende resultater.

Siden har Jan Leslie holdt lav profil og ikke udtalt sig om tiden i Ribe-Esbjerg. Nu åbner Leslie, der onsdag eftermiddag blev præsenteret som ny træner i CSKA Moskva, dog en anelse op om afskeden med den ambitiøse vestjyske klub.

- Der var meget uro og turbulens i Ribe-Esbjerg, og jeg havde ikke behov for at gå ud og skabe yderligere uro ved at begynde at udtale mig om årsagerne til mit stop. Men nu er det hele kommet lidt på afstand, og det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke fralægger mig ansvaret i forhold til, at resultaterne ikke var så gode, som vi havde håbet, siger Jan Leslie.

Men hvad var efter din opfattelse årsagen til, at det ikke gik, som du og klubben havde håbet?

- For mig at se handler det om, at hvis sådan et projekt skal lykkes, så skal alle trække i samme retning, og det oplevede jeg ikke, var tilfældet i Ribe-Esbjerg. Jeg blev ansat med en jobbeskrivelse om at skulle trække klubben i en mere professionel retning, og jeg så det som en spændende mulighed, som jeg kunne relatere tilbage til min tid i Randers HK, hvor jeg også var blevet hentet til ændre kulturen og forløse potentialet, siger Jan Leslie.

- Jeg havde klubbens opbakning til, at vi skulle have mere træning og seriøsitet, men jeg kunne hurtigt mærke, at der var enkelte spillere i toppen af hierarkiet, som ikke ønskede de ændringer. Jeg havde samtaler med dem om det, men kunne mærke, at jeg talte for døve ører, og derfor gik jeg til klubben og meddelte, at vi var nødt til at skille os af med de spillere. Men det var klubben ikke enig i, og så valgte jeg at kæmpe videre, selv om betingelserne egentlig ikke var tilstede.

Annonce

Ønskede at stoppe

Men burde du så ikke have taget konsekvensen og stillet dit trænermandat til rådighed?

- Jo, og det gjorde jeg også efter et måls nederlaget til Kolding i november. Her meddelte jeg klubben, at jeg ville stoppe som træner. Det har jeg aldrig tidligere prøvet i mine 21 år som toptræner, og jeg havde aldrig regnet med, at det skulle komme dertil. Men jeg så ikke andre muligheder, når jeg ikke kunne få alle til at trække i samme retning.

Klubben bad dog Jan Leslie om at fortsætte, og han stod i spidsen for holdet i yderligere to kampe mod RK Nexe i EHF Cup'en, hvor Ribe-Esbjerg vandt hjemmekampen, men røg ud efter nederlag på udebane. Efter hjemkomsten fra Kroatien meddelte ledelsen, at spillerne ikke længere ønskede at fortsætte med Jan Leslie som cheftræner, og parterne afbrød derfor samarbejdet.

- Det ærgrer mig, at det skulle ende sådan, og i sidste ende er det mit ansvar som træner, når tingene ikke lykkes. Men træneren er nødt til at være øverste myndighed, hvis et hold skal fungere og trække i samme retning. Det var ikke muligt for mig at opnå i Ribe-Esbjerg, og derfor var det bedre at gå hver til sit og lade en anden komme til, siger Jan Leslie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce