Annonce
Østjylland

Letbane-uheld på Djursland: Toget snittede en fire-hjulet crosser

Mandag eftermiddag holdt letbanen stille i cirka halvanden time, da den snittede en ATV. Foto: Christian Vind Thaysen
ATV ramt af toget i overkørsel mellem marker ved Kolind på Djursland - ingen personer kom noget til.

KOLIND: Mandag eftermiddag var Letbanen involveret i et mindre uheld på Engvej i Kolind på Djursland, da et letbanetog snittede en fire-hjulet motocrosser, også kaldet en ATV.

- Jeg har ikke fået en endelig rapport endnu vedrørende uheldet, men manden på ATVen har fået næsen lidt for langt frem, og så har letbanetoget snittet maskinen. Det var udramatisk, og der skete ikke personskade, kun materiel skade, og føreren af ATVen har det efter omstændighederne godt, siger Erik Hansen, der er driftsleder hos Aarhus Letbane.

Ifølge driftslederen er uheldet sket ved overkørsel 90, en overkørsel uden bomme men med led på begge sider. Overkørsel 90 skal nedlægges i forbindelse med det kommende opgraderingsprojekt, hvor alle overgange skal sikres eller nedlægges, så togene fremover kan køre 100 km i timen. I øjeblikket kører de 75 km i timen.

- Jeg kan ikke sige noget om mandens alder, men det var ejeren af jorden, der kørte på ATVen, siger Erik Hansen fra Aarhus Letbane.

Meldingen om uheldet kom kort før klokken 15.00 mandag eftermiddag, og toget holdt stille i cirka halvanden time, da Østjyllands Politi og en sikkerhedschef skulle undersøge uheldet.

Århus Stiftstidende talte med en af passagererne på letbanetoget, mens de ventede på at kunne komme videre:

- Vi kom kørende fra Grenaa mod Hornslet, og pludselig tuder lokoføreren af noget. Kort efter bremser toget hårdt op, og så kan vi se, at føreren går ud af toget for at se, hvad der er sket. Han kommer tilbage og fortæller, at toget har ramt en ATV. At der er materiel skade men ikke personskade. Vi har siddet og ventet i toget 45 minutter, fordi der skulle komme en sikkerhedschef fra Aarhus. Og så er der kommet tre betjente også, siger Christian Vind Thaysen.

Det er blot tre uger siden Letbanen var involveret i en dødulykke ved overkørsel 102 ved Trustrup øst for Kolind på Djursland. Her blev en norsk far og hans syv-årige søn dræbt. Den ulykke undersøges stadig af Havarikommissionen.

Letbanetoget, der var involveret i uheldet mandag, er kørt på værksted, men Aarhus Letbanes driftsleder forventer, at det kommer ud at køre ugen tirsdag.

- Det fik blot nogle ridser foran, fortæller han.

Klokken cirka 16.30 genoptog Aarhus Letbane kørslen mellem Hornslet og Grenaa.

Annonce
Letbanetoget blev efterfølgende kørt på værksted, men forventes tilbage på skinner tirsdag, da toget kun fik nogle ridser. Foto: Christian Vind Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce