Annonce
Randers

Lettet leder af vaccinationscenteret på hektisk dag: Det er gået over al forventning

Randi Borup Nielsen får første vaccinestik på Regionshospitalet Randers. Foto: Mette Bjerre
Fredag 26. februar skulle de danske vaccinationscentres kapacitet for alvor afprøves. I Randers skulle de denne dag have 1200 igennem systemet, hvor der tidligere maksimalt har været 200 igennem.

Randers: Fredag 26. februar er kapaciteten i vaccinationscentrene i hele Danmark for alvor blevet afprøvet. Den forøgede indsats sker for at sikre, at der kan vaccineres mere end 100.000 danskere dagligt, når leverancerne af vacciner rækker til opgaven.

På vaccinationscenteret i Randers skal 1200 borgere igennem systemet denne dag, hvor der til sammenligning tidligere maksimalt har været 200 igennem i løbet af 24 timer.

Da Randers Amtsavis klokken 15.00 fredag eftermiddag ankommer til vaccinationscenteret, er de rigtig godt med, selvom der lige har været vagtskifte. 750 mennesker har været igennem, og da der var mest pres på de første to timer, nåede mandskabet at vaccinere 409 borgere.

- Det er gået virkelig godt, fortæller Bent Windelborg Nielsen, der er ledende overlæge på vaccinationscenteret på Kirketerpsvej i Randers.

- Vi har jo været i gang i noget tid efterhånden, så rutinerne sidder der. I dag var det spændende jo så, om det stadigvæk gik problemfrit, når vi skalerede op, fortæller lederen af vaccinationscenteret fredag eftermiddag og fortsætter:

- Man frygter jo altid det værste. Men alle vores bekymringer er virkelig blevet gjort til skamme i dag, siger den storsmilende overlæge.

Annonce

Vellykket test

Landets vaccinesteder skal sammen kunne vaccinere mere end 100.000 danskere dagligt, når leverancerne af vacciner rækker til opgaven.

Sundhedsstyrelsen har derfor bedt regionerne vaccinere så mange borgere som muligt fredag 26. februar for at teste vaccinationsstedernes maksimale kapacitet

- Hvert lille prik bringer Danmark nærmere en normal hverdag. Det er det, vi alle sammen længes efter. De mange medarbejdere, som arbejder for at få borgerne vaccineret, fortjener stor anerkendelse og ros, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

På Regionshospitalet Randers har testen indtil videre vist, at systemet fungerer. Ledende overlæge ved vaccinationscenteret, Bent Windelborg Nielsen, er optimistisk omkring kapaciteten.

- Vi når fint de 1200, vi skal have igennem i dag (fredag, red.), og jeg tror også godt, vi kan sluse 1600 igennem, hvis der i fremtiden skulle være behov for det. Vi er klar, når vaccinerne er det, udtaler han.

Annonce

VIP-indgang

Ved indgangen til vaccinationscenteret leder oversygeplejerske Nina Søndergaard patienterne i den rigtige retning. Når der er kø ved sundhedskort-scanneren, står de forventningsfulde borgere og venter i det, de spøgefuldt kalder VIP-loungen.

- Vi havde nogle lidt kedeligere kø-delere tidligere, men en af dem, der skulle vaccineres, kendte en, der udlejede den slags, og så fik vi dem her i stedet, siger hun, og peger på de tunge, røde reb, der er fæstnet til guldstolper.

De to er enige om, at det gerne må være lidt festligt.

- Det er jo en glædens dag, og det må interiøret og  stemningen gerne afspejle, fortæller Bent Windelborg Nielsen, netop som borger nummer 801 scanner sit sundhedskort og går ned af den ensrettede gang mod vaccinationsrummene.

Oversygeplejerske Nina Søndergaard og ledende overlæge Bent Windelborg Nielsen i indgangen til vaccinationscenteret i Randers. Foto: Mette Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce