Annonce
Østjylland

Levende landsby: Nyt liv i gammel købmandsforretning

Der er igen liv i den gamle købmandsbutik i Feldballe, hvor Flemming Gerhardt Pedersen (tv.) og Søren Borel (th.) med Feldballe Erhvervscentrum Aps vil sætte gang i byens handel. Simon Lodberg (midten) flytter ind med sit økologiske bageri Simons Brød. Foto: Flemming Krogh
Forsikringskontor, whiskybutik og Simons Brød skaber nyt liv i en tidligere købmandsforretning i Feldballe. Og der er plads til flere.
Annonce

FELDBALLE: Den tidligere købmandsforretning i Feldballe er ved at få den helt store tur.

Da Min Købmand lukkede i slutningen af juni, slog to driftige, lokale folk sig sammen om anpartsselskabet Feldballe Erhvervscentrum og købte ejendommen til 695.000 kroner, for at bibeholde et handelsliv i byen.

- Vi bor begge i en nabolandsby og kunne se potentialet. Bygningen ligger godt til vores formål. Der er meget gennemstrømmende trafik til og fra Ebeltoft af både pendlere og feriegæster. Så det gav mening. Samtidig synes vi også, at den type bygninger ikke bare skal stå og forfalde. Det er vigtigt at sikre, at der fortsat er noget liv og udvikling i en by som Feldballe, siger Søren Borel, der sammen med Flemming Gerhardt Pedersen står bag Feldballe Erhvervscentrum Aps.

- Flemming arbejder for forsikringsselskabet First Marine. Jyllandsafdelingen har vokseværk og havde brug for et sted at være, så de flytter ind med fire mand på nogle af kvadratmeterne. Det var et godt incitament til at sparke projektet i gang, siger Søren Borel.

Desuden rykker Simon Lodberg, der står bag bageriet Simons Brød, ind for at kunne få mere produktionsplads, så han kan følge med efterspørgslen på sit populære, økologiske brød.

Annonce

Vin- og whiskyhandel

Men Søren Borel og Flemming Gerhardt Pedersen skal ikke bare være udlejere af de 450 kvadratmeter. Deres primære formål er at drive en vin- og whiskyhandel i de tidligere købmandslokaler.

- Flemming har i 25 år stået for Dansk Maltwhisky Akademi, en forening for whiskynørder. Jeg har haft bibeskæftigelsen Borels Spirits, som hovedsagelig beskæftiger sig med smagninger og konsulentarbejde. Så vi er mødtes både gennem venskab og samarbejde i whiskybranchen. De to hobbyvirksomheder slår vi nu sammen, siger Søren Borel.


Det er vigtigt at sikre, at der fortsat er noget liv og udvikling i en by som Feldballe

Søren Borel, Feldballe Erhvervscentrum Aps


Med forsikringskontor, whiskybutik og Simons Brød i huset er der fortsat 145 ledige kvadratmeter.

De kunne måske bruges til købmandsforretning. En gruppe borgere er i gang med at undersøge muligheden for at drive 'grøn købmand' i Feldballe og på den måde retænke konceptet.

- Vi har en god dialog med Feldballe-gruppen, og det kunne da være dejligt, hvis vi fik købmandstanken ind igen, siger Søren Borel, der understreger, at han og makkeren Flemming ikke skal være købmænd, men gerne stiller kvadratmeter til rådighed.

De satser på, at whiskybutikken kan stå klar i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce