Annonce
Østjylland

Liebhaveri på første parket: Nu sættes attraktive byggefelter ved Mariager Havn til salg

Med en placering bare et stenkast fra både strand, havn, skov og by er de nyeste byggefelter ved Mariager Havn en sjælden perle at få lov til at sælge, mener ejendomsmægler Tom Madsen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Hvis man vil købe et af de nye byggefelter ved kanten af fjorden i Mariager, skal man minimum slippe et sted mellem 1,75 og 2,4 millioner kroner. Men så får man til gengæld også lov til at opføre en ejendom, der indeholder tre til fem boliger.

Annonce

Mariager: Det er næppe gået ubemærket hen, at der er sket meget på Mariager Havn henover foråret og sommeren.

Både på havnen såvel som byen har billedet været præget af masser af isspisende turister og internationale rosenentusiater. Men der har så sandelig også været fuldt tryk på nedrivningen af blandt andre de gamle busgarager, tømmerladen og den nedslidte Netec-bygning på arealet mellem veteranjernbanen og vandet - vest for Mariager Saltcenter.

På nuværende tidspunkt har Mariagerfjord Kommune, der ejer arealet, jævnet alle de skæmmende bygninger med jorden, og i stedet har man skabt et tiltalende areal med asfaltveje, p-pladser og sågar en regnvandskanal, der skal hjælpe med at lede al byens regnvand ud i fjorden.

- Jeg har efterhånden været ejendomsmægler i mange år, men alligevel har jeg kun én gang tidligere stået med en lignende sag.

Tom Madsen, ejendomsmægler
I forbindelse med salget af de attraktive byggefelter i Mariager er der etableret en hjemmeside (www.mariager-havn.dk), hvor der kan hentes oplysninger om salget og det enkelte byggefelt. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce

En helt særlig opgave

Projektet er nu nået så langt, at kommunen er klar til at sælge de unikke arealer.

Derfor har man allieret sig med ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen i Mariager, som er blevet bedt om at stå for salget. Og det er en opgave, der både bringer stor glæde - men også en lille smule ærefrygt - hos firmaets lokale ejendomsmægler Tom Madsen.

- Det er da super fedt at få lov til at være med til at skulle sælge de her arealer. Jeg har efterhånden været ejendomsmægler i mange år, men alligevel har jeg kun én gang tidligere stået med en lignende sag. Her er du vitterlig kun et stenkast fra både by, havn, skov og strand, og det er altså meget sjældent, at sådan en beliggenhed udbydes til salg, lyder det begejstret fra Tom Madsen.

Annonce

Skal huse 3-5 boliger hver

Der er i alt seks byggefelter til salg på det fjordnære areal i Mariager.

Hvert af de seks byggefelter er udlagt til række- eller klyngehuse, som - afhængig af, hvilke placering byggefeltet har i forhold til vandet - må bygges i en højde, der går mellem 1,5 plan og 2,5 plan. Byggefelterne udbydes desuden til en minimumspris, der spænder mellem 1,75 millioner kroner og 2,4 millioner kroner alt efter, hvilken grund, der er tale om.

- Det er vigtigt at bemærke, at det er byggefelter, og ikke byggegrunde, vi udbyder til salg, siger Tom Madsen og fortsætter:

- På hvert byggefelt er der plads til 3-5 boliger, hvilket betyder, at udbuddet af byggefelter primært henvender sig til bygmestre, ejendomsudviklere eller grupper af købere, der har et ønske om at gå sammen om at købe et byggefelt og bygge deres drømmebolig ned til fjorden.

Annonce

Tilladt med tagterrasse

Mariagerfjord Kommune har i sin lokalplan for området taget hensyn til den unikke beliggenhed ned til fjorden.

Det betyder, at der dels er en udsigtskile, der ifølge lokalplanen skal friholdes for bebyggelse og dels må højden på boligerne kun stige fra 1,5 plan tættest ud mod vandet og op til 2,5 plan længst inde.

Desuden er det blevet bestemt, at klyngehusene skal bygges i en overordnet L-form, så beliggenheden ud til vandet udnyttes bedst muligt.

- Til gengæld må man gerne lave en tagterrasse, der går hele vejen på tværs af bygningen, hvis man vil det. Og hvem skulle ikke ville det? Tænk sig, hvis man kunne sidde på sin terrasse og nyde den her udsigt sammen med et koldt glas rosé, siger Tom Madsen mens han kigger ud over fjorden.

Da arealet er kommunalt ejet, skal de seks byggefelter i Mariager først udbydes i en budrunde, hvor alle interesserede kan byde. Denne budrunde forventes at løbe i en måned, hvorefter eventuelt resterende byggefelter vil blive udbudt på sædvanlig vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce