Annonce
Læserbrev

Lige før "lukketid" for Visit Randers?

Læserbrev: Havde 1. oktober den glæde at deltage i et debatmøde hos Memphis Manison om, hvornår Visit Randers skal lukke ned. De mange fremmødte var af en helt anden mening, og godt det samme.

Men svært kan det blive, når vores folkevalgte byråd mener noget andet. Og hvorfor så det? Bor de ikke her i byen, og vil de ikke arbejde for, at vi har et stærkt DNA, der er værd at være stolt af?

Vi er mange her i byen, borgere/erhvervsliv, som er bekendt med, hvor meget vi de seneste mange år har mistet. Der kan være mange årsager, men hvorfor skal det hele være afvikling? Der må da også være en udvikling.

Læser i avisen torsdag, at Team C.F. Møller i Aarhus er valgt til at "sende byen til vandet". Det kan vi heller ikke finde ud af selv.

Mit forslag er: Kom i arbejdstøjet, alle kræfter skal i spil. Visit Randers gør det allerede. Flere skal på holdet, byrådet, erhvervslivet, cityforeningen og gerne alle andre, der tænker positivt om Randers by og omegn.

Der var engang et motto: "Zonen kysser konen, Falck redder alt". Hvis de fortsat er i Randers, hvis de ikke bliver nedlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce