Annonce
Randers

Lige i skabet: Spot On er byens bedste skoleavis

Fem af de unge avissnedkere: Julius Dahl Iversen, Anne Ingeborg Nørgaard Jensen, Bertram Peersson Iversen, Frida Brøgger Andersen og Laura Tommerup Danielsen. Foto: Morten Lund

C. la Cours Skole vandt - igen - den lokale konkurrence om at lave den bedste avis.

RANDERS: Der var hyl og klapsalver, da 7.b fra C. la Cours Skole torsdag morgen blev overrasket med en julekurv af Amtsavisens redaktionschef, Bo Hovgaard. Sammen med lækkerierne fik klassen at vide, at den havde begået Randers' bedste avis i skolernes konkurrence "Avisen i Undervisningen" - i konkurrencen for 6. og 7. klasser.

Avisen "Spot On" var blevet til i løbet af en hektisk uge med ideer og kilder, interviews og skriverier. Og fra få ideer at starte på havde klassens redaktion udviklet sig i løbet af ugen, så da avisen endeligt skulle skrues sammen, stod redaktørerne med stof til to aviser.

- Det var nok noget af det sværeste: At vælge hvilke artikler, vi skulle have med. Og hvem der skulle blive skuffede, fortæller en af Spot On-redaktørerne, Anne Ingeborg Nørgaard Jensen - sammen med Julius Dahl Iversen, Bertram Peersson Iversen, Frida Brøgger Andersen og Laura Tommerup Danielsen.

Derudover kommer eleverne også til at arbejde fuldstændigt selvstændigt. Inden vi gik i gang, fik de at vide, at hvis I kommer mandag morgen uden nogen ideer, ja, så har I et problem.

Fie Willemoes Laursen, klasselærer for C. la Cours Skoles 7.b
Der var jubel hos 7.b på C. la Cours Skole, da de fik at vide, at de havde begået årets bedste skole-avis i Randers. Foto: Morten Lund
Annonce

En anden skrivemåde

Klassen havde forberedt sig grundigt til startskuddet en mandag morgen. Blandt andet havde de inviteret en journalist på besøg, som havde fortalt om, hvordan man skruer en artikel og en avis sammen.

- At skrive artikler er en anden måde at skrive på, end vi er vant til. Vi snakkede rigtigt meget om nyhedstrekanten, der blandt andet fortæller, hvordan man fokuserer en artikel.

Med input fra journalisten var det stadig svært at skrive på den rigtige måde.

- Men ikke sværere, end at det godt kunne lade sig gøre, fortæller eleverne.

Det var desuden lykkedes 7.b at hente interviews hjem med et par af de næppe helt let tilgængelige kilder:

Verdensmester i badminton Victor Axelsen, sanger Hugo Helmig og fodboldlandsholdsspiller Signe Bruun.

- Men vi oplevede, at alle kilder var søde og rare. Og at de gav sig tid til at svare på vores spørgsmål.

Pr. mail, pr. telefon eller i direkte interviews.

Annonce

Vores egne interesser

Desuden havde redaktørerne en særlig opgave, da de skulle beslutte, hvilke artikler der skulle pryde forsiden på Spot On.

- Vi valgte de artikler, vi selv først og fremmest gerne ville læse. Vi hører jo selv til målgruppen. Hvilket placerede et interview med Hugo Helmig som avisens hovedhistorie.

De unge avissnedkere har dog ikke kun gået efter stjernerne, da Spot On blev til. De har også fundet plads til den randrusianske politiker Kasper Fuhr Christensen. Til Kjole-Ole, der er en kendt transvestit i Viborgs gader. Til en udvekslingsstudent i Brasilien. Lidt Randers FC. Og et par madanmeldelser. Med mere

- I har skrevet en avis, der rammer jeres målgruppe på 11 til 25-årige helt præcist - med artikler om sport og musik, mad og et kig ud i den store verden. Og I viser, at I ikke er bange for at snakke med folk - heller ikke de kendte, vi måske ellers kun kender fra tv, sagde Bo Hovgaard, da han skulle begrunde, at netop 7.b løb med sejren i aviskonkurrencen.

- Derudover blander I fint de korte historier med de længere artikler. Og dækker en bred vifte af emner.

Foto: Morten Lund
Annonce

Kreative og selvkørende

- Sådan en avis-konkurrence kan lære vores elever en hel masse, siger klasselærer Fie Willemoes Laursen.

- Selvfølgelig kommer de til at jonglere med de forskellige genrer, der fylder en avis: Artikler, reportager, notitser etc. Og de kommer til at skrive på en anden måde, end de er vant til.

- Men eleverne løb ikke ind i de store problemer - måske undtaget et vist tidspres. De viste sig virkelig i stand til at være kreative - og tænke ud af boksen, siger hun.

- Samtidig med, at de kunne respektere de forskellige deadlines, der ligger i sådan en produktion.

7.b fra C. la Cours Skolen går nu videre til den landsdækkende finale. En finale, som sidste års 7.a fra skolen faktisk vandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce