Annonce
forside

Lille frøken himmelblå ramte guld syd for grænsen

Den danske sangerinde Gitte Hænning har indspillet musik på syv forskellige sprog, men har især nydt succes i nabolandet Tyskland. Nu fylder hun 70 år.

Annonce

København. I 1962 tonede en undselig spinkel 16-årig pige frem på biograflærreder i hele landet i filmen "Han, hun, Dirch og Dario". Rollen endte med at blive Gitte Hænnings folkelige gennembrud - især på grund af duetten "Lille Frøken Himmelblå", som hun i filmen sang med Dirch Passer.

Men Gitte Hænning havde allerede været i showbusiness mange år før det, da hun som bare otteårig sang duet med sin far, Otto Hænning, på nummeret "Giftes med farmand".

Musikken endte også med at blive hendes levevej, og det gælder stadig den dag i dag, når hun onsdag den 29. juni fylder 70 år.

Det har primært været popgenren, den spinkle Aarhus-pige har bevæget sig rundt i siden gennembruddet i 50'erne. Hun er datter af visesangeren og komponisten Otto Hænning, og det var også hendes far, der lærte hende at synge.

Efter den dundrende succes med "Giftes med farmand" blev unge Hænning soloartist, og i 1959 indspillede hun blandt andet singlen "Pretty Eyed Baby" med den engelske drengestjerne Laurie London.

De følgende år ville den musikalske succes ingen ende tage, og Gitte Hænning nåede at optræde på såvel dansk som svensk, norsk, tysk, engelsk, finsk og belgisk tv.

Filmen "Han, hun, Dirch og Dario" blev samtidig startskuddet til, at Gitte Hænning skulle videre fra Danmark, og i 1969 drog hun derfor til Tyskland. Her blev hun hurtigt kendt som "Die Gitte" og modtog i løbet af 60'erne og 70'erne flere guldplader.

Gitte Hænning har deltaget i det tyske melodi grandprix, og hun har blandt andet også haft sit eget show på vesttysk tv.

I 2012 var det også planen, at 65-årige Gitte Hænning skulle deltage i den tyske pendant til TV 2-programmet "Vild med dans", men søsteren Jette Franckers dødsfald fik hende til at melde fra.

Til dagligt bor Gitte Hænning stadig i Tyskland, men ved jævne mellemrum gæster hun Danmark - dog mest for at optræde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce