Annonce
Randers

Lille luns til Randers - glæde i Favrskov: Regeringsudspil om infrastruktur modtages meget forskelligt

Regeringens udspil til infrastrukturplan indeholder sandsynligvis ikke en udvidelse af E45 ved Randers. Noget, som de lokale byrådspolitikere ellers mener er det allervigtigste, når det gælder om at fremme mobiliteten i området. Arkivfoto: Henning Bagger
Regeringens længe ventede udspil om investeringer i landets infrastruktur vækker stor glæde i Favrskov, men i Randers er der ikke meget at se frem til.

Randers/Favrskov: Torsdag præsenterede regeringen sit udspil til ny transportinfrastruktur, "Danmark Fremad" og det får stor betydning for os alle sammen.

I Randers er man netop ved at lægge sidste hånd på en ny kommunal infrastrukturplan, og her kommer en udvidelse af E45 helt til Randers N allerøverst på listen over projekter, der kan fremme mobiliteten for randrusianerne - og alle andre trafikanter på den vigtige færdselsåre.

Men dette projekt er ikke med på regeringens liste, der ganske vist vil udvide E45, men kun fra Vejle til Aarhus N.


Vi har lidt at glæde os til i Randers, og på de østjyske borgeres vegne er der noget at glæde sig til.

Malte Larsen


I udspillet er der planer om at forbedre tilslutningerne til motorvejen ved til- og frakørslerne ved Randers.

Desuden er der i udspillet en pulje på 6,5 milliarder kroner til nye projekter, blandt andet for at forbedre den kollektive trafik. For nylig foreslog radikale, at man udvider Århusvej i Randers og laver spor til hurtigt-kørende busser - et projekt, der måske kunne komme i betragtning her.

Annonce

Glæde i Favrskov

I Favrskov Kommune er borgmester Nils Borring (S) glad for det udspil, regeringen kommer med.

- Vi har svært ved at få armene ned, der er stor ros til regeringen herfra, siger han.

Årsagen til glæden er, at regeringsudspillet indeholder en opgradering af rute 26 fra Aarhus til Viborg, så den bliver forlagt udenom en række byer og lavet om til en motortrafikvej.

- Det har været et ønske siden midten af forrige århundrede. Nu skal der kæmpes for, at det bliver et af de projekter, der bliver gennemført først, siger Nils Borring med henvisning til, at regeringsudspillet rækker frem til 2035.

Omfartsvejen vil, ud over at give hurtigere køretid mellem byerne, give fem mindre byer i Favrskov meget mere ro. Noget, der vil gavne bosætningen.

I det tidligere transportforlig fra 2009 var et trinbræt ved jernbanen i Laurbjerg med. Lige indtil det efter regeringsskiftet i 2019 blev pillet ud.

Udspillet skal nu drøftes med de øvrige partier i Folketinget, og det er endnu usikkert, hvordan den endelige plan for udvikling af landets infrastruktur kommer til at se ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce