Annonce
Randers

Lions Club har haft svært ved at hjælpe i 2020: - Der foregår ingenting. Ingen steder.

Lions Club Randers Gudenaa har haft svært ved at yde den humanitære og sociale indsats, som foreningen ellers har for vane. Men støtten til Randers Julehjælp forbliver den samme som sidste år. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Det har ikke været nogen nem opgave for Lions Club Randers Gudenaa at samle penge ind til gode humanitære og sociale formål, når alt socialt samvær har været begrænset af corona. Alligevel har foreningen sendt mere end 180.000 kroner ud til gode projekter. Ét af dem er Randers Julehjælp, som har fået 40.000 kroner.
Annonce

Randers: Nogle af de vigtigste parametre i forhold til Lions Club Randers Gudenaas sædvanlige aktiviteter og store humanitære arbejde er netværk, tilrettelæggelse og ikke mindst deltagelse.

Foreningen er kendt vidt og bredt for at have afdelingsmedlemmer, som involverer sig og skaber nogle lokale aktiviteter, der kan interessere andre mennesker, som så kan være med til at løfte det enkelte projekt og dermed skaffe nogle penge til gode formål.

Men der bliver ikke meget positivt at huske 2020 for, hvis man spørger advokat og præsident i Lions Club Randers Gudenaa, Niels Fisker.

For corona-pandemien og de medfølgende restriktioner i vores samfund har gjort, at der nærmest ikke har været nogen aktiviteter eller arrangementer, som Lions Club Randers Gudenaa har kunnet deltage i, fortæller han.

- 2020 har indtil videre været et horribelt år. På alle fronter. Der foregår ingenting. Ingen steder. De mennesker vi plejer at se, ser vi ikke mere, for det må vi ikke. Vi kommer ikke i kontakt med dem, vi plejer at være i kontakt med, for vores netværker er væk. Alt er atypisk, og det er forfærdeligt, siger han.


2020 har indtil videre været et horribelt år. På alle fronter. Der foregår ingenting. Ingen steder. De mennesker vi plejer at se, ser vi ikke mere, for det må vi ikke. Vi kommer ikke i kontakt med dem, vi plejer at være i kontakt med, for vores netværker er væk.

Niels Fisker, præsident i Lions Club Randers Gudenaa


Annonce

Bilnøglelotteri og normalen

Derfor har foreningens aktiviteter til forskel fra alle andre år nærmest udelukkende bestået af det traditionsrige bilnøglelotteri og salget af julemærker.

- Alle de ting, vi plejer at kunne foretage os, kan vi ikke. Så længe forsamlingsforbuddet er ti personer, så er vi bogstaveligt talt placeret i isolation. Vi kan ikke lave noget som helst, siger Niels Fisker og fortsætter:

- Det er svært at bevare overskuddet, når alt bliver lukket ned. Da de første lempelser i forhold til corona-restriktionerne kom i foråret, besluttede vi at det var forsvarligt nok at gennemføre det årlige bilnøglelotteri, som er vores største aktivitet. For os handlede det om, at vi skulle tilbage til normalen, samtidig med at vi kunne tilgodese alle sikkerhedsregler.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.
Annonce

- Svært at bringe lys i mørket

Beslutningen om at gennemføre bilnøglelotteriet har betydet, at Lions Club Randers Gudenaa også i år kan sende penge ud til humanitære og sociale formål. Men for første gang i 29 år lykkedes det ikke at sælge alle 2500 bilnøglekuverter, som det ellers er kutyme. Cirka et par hundrede kuverter var stadig tilbage, da vinderen af konkurrencen blev fundet.

- Dét, vi ikke havde taget højde for, var, at pessimismen i samfundet er så stor, at folk ikke kommer på gaden. Folk tror ikke, der sker noget nogen steder. De bliver i stedet hjemme og er bekymrede, siger Niels Fisker.

Men selvom det i disse tider er en drøj omgang at bringe lys i mørket, så gør Lions Club Randers Gudenaa alligevel et forsøg.

Derfor donerer foreningen ligesom sidste år et stort kontant beløb til Randers Julehjælp. 10.000 kroner bliver der sat ind på kontoen i hver af de fire uger, hvor Randers Julehjælps indsamling foregår. Samlet set vil donationen dermed løbe op i 40.000 kroner.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 30.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

JSA B-Invest Aps: 5.000 kr.

Spar Nord Randers: 5.000 kr.

Focuscare Denmark ApS: 6.000 kr.

- Formålet for os er at samle penge ind, som vi kan hjælpe andre med. Fordi vi har haft så svært ved at foretage os noget som helst, bliver julehjælpen så meget desto vigtigere. For via den får vi doneret nogle penge, som kommer til dem, der har behov for det, siger Niels Fisker.

Annonce

Færre ansøgere får flere penge

Udover den økonomiske støtte til Randers Julehjælp har Lions Club Randers Gudenaa også kanaliseret næsten 150.000 støttekroner ud til 17 forskellige ansøgere.

- Vi kan se, at en masse af dem, der tidligere har søgt støtte hos os, ikke har gjort det i år. Ligesom os ligger de jo også underdrejet, fordi de ikke må arrangere noget som helst. Derfor har vi givet penge til stort set alle dem, der har søgt penge hos os, for så holder vi da noget i gang, siger Niels Fisker.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Dermed kan følgende tiltag også se frem til at få lidt støtte til deres projekter:

Veterancafeen i Randers, Lyshøj Mølle, Søndermarkens Blæseorkester, Venligboerne Randers, Selvhjælp Randers, Teatergruppen Kastali’a, Plejehjemmet Borupvænget, DDS/Dronningborg Gruppen, Red Barnet, Gaias Venner, Randers Lydavis, Dansk Blindesamfund, My Sisters Etiopien, Lions Katastrofe- og Hjælpefond, Læger uden Grænser, Julemærkehjemmet i Hobro og Aktivitetsudvalget på Plejehjemmet Lindevænget.

Alle tilskuds-og donationsmodtagerne i Lions Club Randers Gudenaa plejer traditionsvis at blive inviteret til et arrangement, hvor støttekronerne bliver uddelt. Men også dette arrangement er blevet aflyst som følge af covid-19-pandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce