Annonce
Randers

LiU: Langå er livskraftig

Generalforsamling i Langå i Udvikling gjorde status over områdefornyelsen.

Langå: Det er nu fire år siden, en udviklingsplan for Langå blev offentliggjort, og for tre år siden blev der så bevilget 12 millioner kroner til fire områder: Sikker skolevej, bro over banen, tiltag i midtbyen og ved Gudenåen.

På Langå i Udviklings (LIU) generalforsamling i sidste uge kunne formand Dorthe Tapomayi Nielsen gøre status over projekterne: Cykelstien på Randersvej er for længst afsluttet, og det samme gælder snart stien på Skovlystvej. Første etape af broen over banen åbner, når belægningen er klar, og stibroen videre til Skovlystvej er nu sendt i udbud.

Det sidste projekt, området ved Gudenåen, er endnu ikke i gang, men det skal være færdigt, når by- og områdefornyelsesprojektet udløber med udgangen af 2019.

Vores Bredgade

To medlemmer af LiU er en del af Bredgadegruppen, som i et par år har været involveret i forsøgsprojektet Vores Bredgade. Forsøget, der finansieres af 4,5 millioner statslige kroner, afsluttes i år med et permanent tiltag.

Men undervejs har det været svært at finde fælles fodslag, lød det i formandsberetningen.

- Der har været stor uenighed og en meget langtrukken proces i forhold til slutresultatet. Processen kunne nok have været kortere, hvis præmisserne havde stået klart fra starten: at Plan i Randers Kommune havde meldt klart ud, hvad der i realiteten var råd til og om parkeringssituationen ville blive ændret. Det skal nævnes at Station K, som jo også ligger i Bredgade, og som vi byder velkommen, i 2017 fik en opbakning på 350.000 kroner af Bredgademidlerne, sagde Dorthe Tapomayi Nielsen i sin beretning.

Blandt højdepunkterne i 2017 nævne formanden gavlmaleriet i Bredgade, den lille film "Det er godt at bo i Langå" og den nye forening Marked & K, som arrangerer markeder i byen - næste gang den 21. april ved Byparken.

Annonce

Ideer til legeplads

Med i Marked & K er Camilla Meyer Bärnholt, som også er initiativtager til den legepladsgruppe, der opstod efter sidste års generalforsamling. En legeplads i Byparken var en del af områdefornyelsens midtbyprojekt, men den blev i første omgang pillet af. Nu er den igen på banen, og Camilla Meyer Bärnholt efterlyser ideer til udformningen.

På grund af frafald er hun den eneste i gruppen, og selvom hun selv har masser af ideer, vil Camilla Meyer Bärnholt rigtig gerne have mange flere med.

- Jeg mangler nogle, som kan hjælpe med at trække og gå forrest. Vi er nødt til at få flere på banen, sagde hun og tilføjede, at hun gerne vil have nogle nye med - nogle, der måske ikke plejer at involvere sig så meget.

Camilla Meyer Bärnholt kunne fortælle, at hun netop har søgt midler til borgerbudgettering: Penge, der skal bruges på selve processen - på at starte et forløb op.

- Det kunne jeg godt tænke mig at få sat i gang, sagde hun og tilføjede, at det ikke behøver at være særligt tidskrævende eller forpligtende at være med i gruppen.

- Det er en lille ting, man melder sig til.

Der er også planer om andre tiltag, der kan gøre Byparken til et mere levende opholdssted, blandt andet har LIU søgt penge til bænke.

Annonce

Projektet ved Gudenåen

LiU ser med fortrøstning på fremtiden:

- Langå er ikke under afvikling, snarere under omstrukturering - byen er livskraftig og i gang, fastslog formanden, som ser frem til festlig indvielse af Bredgade og stibroen og til, at de nye tiltag i Byparken - forhåbentlig - etableres i 2018.

Så langt når projektet ved Gudenåen næppe.

Projektet, der også omtales som "Åbning af Skovlyst", skal løfte området til et centralt knudepunkt på Gudenåen og være udgangspunkt for lokale borgeres fritidsaktiviteter på og langs vandet, fortalte Christian Hallgren fra arbejdsgruppen.

Havnefronten skal fornyes, og der skal blandt andet etableres madpakkehus med formidling, ophalerpladser, lystfiskerpladser og toilet.

Det store problem - udover længerevarende uenighed i arbejdsgruppen om, hvordan området skal indrettes - har været budget og finansiering. Ønskerne er nu formuleret på skrift, men økonomien er stadig ikke på plads: Budgettet lyder på godt 5,5 millioner kroner, og selvom man har skaffet - eller fået tilsagn om - 4,1 millioner kroner, mangler der altså stadig en del penge, hvis projektet skal gennemføres som planlagt.

Der er derfor nu stort fokus på at få lavet ansøgninger, fortalte Christian Hallgren

- Det haster! Vi skal gerne have spaden i jorden, så det er færdigt i 2019.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce