Annonce
Randers

Liv på Østervold: Peer forærer sig selv en midtbybutik i 40-års fødselsdagsgave

Peer Pinnerup rykker sin cykelforretning Bike Repair ind på toppen af Østervold. Privatfoto
Nu kommer der liv i en af de tomme midtbybutikker, når Peer Pinnerup rykker sit cykelværksted ind i 240 kvadratmeter på toppen af Østervold, åbner showroom, laver træterrasse med selvhenter kaffebar og får meget mere plads.

Randers: En af byens tomme butikker er i færd med at undergå en større forvandling lige nu. Der kommer nye vinduespartier, der males, laves showroom, og så har Randers Kommune givet lov til at der etableres en stor træterrasse udenfor, så kunderne kan nyde en kop selvhenter kaffe fra kaffebaren.

Peer Slothus Pinnerup, som mener, at han er bedre kendt bare som Peer Pinnerup, flytter sin forretning Bike Repair fra Hornbæk til midtbyen.

Han har i fem år drevet cykelforretningen med mobilt værksted, men voksede for to år siden ud af hjemmet i Stevnstrup og ind på Thomas Edisons Vej 3 hos virksomheden VAM lige uden for byen. Og nu er tiden kommet til at tage springet helt ind i midtbyen.

- Vi vækster og har lavet en rigtig god aftale med en af vores samarbejdspartnere, et amerikansk-ejet brand, om at de støtter os i en to-årig periode, også med at få fyldt varelageret op, siger Peer Pinnerup.

Med brands som Trek, Merida, Bontrager, Sks Germany, Astral, UVEX og mange flere nyheder bliver der fyldt op i butikken. Bike Repair har cykler til børn fra 2500 kroner og opefter og til voksne starter det ved 3500 kroner og ender ved 80.000 kroner og alt der midt i mellem.

- Har du købt en cykel i Bilka, reparerer vi skal også den. Vores butik er for alle, siger Peer Pinnerup.

Annonce

Mere lys ind

Han har lige rundet de 40 år.

- Så man kan godt sige, at jeg forærer mig selv en midtbybutik i fødselsdagsgave, griner han.

Butikken på Østervold har huset det tidligere Bonnie Dyrecenter og her får Pinnerup 240 kvadratmeter at boltre sig på.

Fordi vinduerne er sprossede har det været sparsomt med lys i lokalerne, men nu skiftes vinduerne ud, så der kan komme mere lys ind.

- Desuden arbejder vi med en lækker lyssætning, så showroomet kommer til tin ret, siger Peer Pinnerup.

I butikken er også Nicklas Bloch ansat, og så pønser forretningsejeren på at få ansat en tredje person, som kan hente og bringe cykler, for det mobile cykelværksted, som Peer Pinnerup lagde ud med, er stadig en del af konceptet.

- Men nu kan kunderne også komme her i en fysisk forretning, og jeg har ladet mig fortælle, at der er mange pensionist cykelklubber rundt omkring her, og nu laver vi det, så de kan starte og ende cykelturen på toppen af Østervold. Der vil de kunne sidde ude på terrassen og få sig en kop kaffe og hygge sig sammen, siger Peer Pinnerup.

Bidt af en cykel

Han har været i cykelbranchen hele sit liv, begyndte som arbejdsdreng som 15-årig i Jørgen Schmidts cykelforretning, hvor han også blev udlært og var ansat i 17-18 år. Da forretningen blev solgt, fortsatte han der i halvandet år, inden han fik arbejde i Vesterport. Så kom han til Whiteaway i Aarhus, inden han for fem år siden lancerede sit eget mobile cykelværksted Bike Repair hjemme i privaten i Stevnstrup.

Da det greb for meget om sig, flyttede virksomheden til Hornbæk, og nu er det altså midtbyen, der skal prøves af.

Bike Repair holder reception lørdag 27. april og kasseapparatet åbnes for første gang i den nye butik onsdag 1. maj.

Det er denne bygning, cykelforreningen rykker ind i. Der var tidligere Bonnie Dyrecenter, og en tidligere ejer, Poul-Erik Kristensen, lavede her sjov med en plastikkrokodille. Foran bygningen bliver der lavet træterrasse med selvhenter kaffebar. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce