Annonce
Kultur

Liva på fire måneder debuterer som Jesusbarnet. Hun tager situationen med knusende ro, hvis bare hun får rigeligt med mad

Deres første møde. Lille Liva i armene på sin skuespillermor Maria, der spilles af Lærke, der har et godt tag om babyen.
Der står traditionen tro julemusical på programmet i Club Clemens i Randers. Det giver scenedebut til fire måneder gamle Liva, der har takket ja til rollen som Jesusbarnet. Og hun medvirker i en forestilling, der kaster et humoristisk tvist over julebudskabet. Det skal nemlig også være sjovt at fortælle historien om Jesu fødsel.

Randers:  Det dur ikke at arbejde på tom mave. Derfor har lille Liva på fire måneder stillet den betingelse, at hun skal have rigeligt med mad, hvis hun skulle sige ja til rollen som Jesusbarnet i Club Clemens kommende julemusical, der får premiere lørdag 27. november.

Og sådan bliver det. Mor Rikke Hvid Frederiksen følger under forestillingen med fra kulissen og sikrer, at det er en mæt lille baby, der indtager scenen i den ærefulde rolle som det lille Jesusbarn.

Faktisk blev Liva headhuntet til rollen af nabo Bente Søndergaard, der er involveret i arbejdet omkring Sct. Clemens Kirke.

Annonce

Til hverdag bor Liva i Hornbæk med mor og far og storesøster. Ifølge hendes mor er hun jordens roligste baby, hvis ellers måltiderne bliver overholdt.

- Hun er virkelig et nemt barn, der allerede i en alder af en måned sov igennem om natten og tog de der otte-ni timer i ét stræk, fortæller Rikke Frederiksen, der sjældent hører sin baby græde og være i dårligt humør.

- Det skulle da lige være, hvis der er sidder en prut forkert i maven, at det trækker op til gråd, tilføjer hun.

Hvis de basale fordringer bliver overholdt, kvitterer lille runde Liva med smil, pludren og god øjenkontakt.

Forleden mødte hun op til en prøve for lige at akklimatisere sig. Og det gik rigtig godt.

En af de hellige konger er klar til at gå på scenen og sammen med sine to med-konger give fine gaver til det lille barn, som de fandt i en krybbe i Betlehem. Foto: Annelene Petersen

- Det er superflot, at man i så mange år har lavet musicals i Sct. Clemens, siger Rikke Frederiksen.

Og med premieren lørdag ruster Liva sig til virak. For søndag bliver hun nemlig døbt i sin hjemkirke, Hornbæk Kirke.

Dansende kamel

Foruden Liva medvirker 24 noget større børn og et par voksne i julemusicalen, der instrueres af Hannah og Edward Broadbridge.

Det er også Edward Broadbridge, der har skrevet flere af sangene, ligesom han har tilvirket manuskriptet efter antallet af spillere, der var til rådighed. Men han var naturligvis bundet af, at der skulle være tre hellige konger og mindst to hyrder på marken og minimum to romerske soldater til at læse brevet fra kejser Augustus op, hvor han vil have sine undersåtter skrevet i mandtal.

Det er superflot, at man i så mange år har lavet musicals i Sct. Clemens.

Rikke Frederiksen

- På grund af corona har vi ligget stille de sidste par år med julemusical. Men da vi mødtes igen i september, blev vi enige om, at vi ville lave en forestilling, selvom vi ikke var så mange fra start af, siger Edward Broadbridge og tilføjer, at heldigvis kom der flere spillere til i løbet af efteråret.

Instruktøren forsikrer, at han foretager visse kunstgreb, så fortællingen om Jesusbarnet, der fødes og lægges i en krybbe, også er morsom.

Hannah Broadbridge giver en hånd med som påklæderske og gør de små spillere klar til at indtage scenen og fortælle det smukke juleeventyr. Foto: Annelene Petersen

Der optræder blandt andet en kamel, der ikke har fine gaver som guld, røgelse og myrraskær, sådan som de hellige trekonger har.

- Men jeg kan danse, råber kamelen og danser op gennem kirkegulvet, lige indtil barnets far Josef siger, at nu må det være nok.

Der er også sjove replikskift, da Josef opdager, at hans kommende hustru er gravid - med en anden. Men også den hurdle bliver løst i musicalen såvel som i det, der skulle blive en verdensreligion. Her sættes englen Gabriel i spil.

Jule-og påskemusicals er tydeligt forbundet med kirken på toppen af Vestparken. Den første julemusical blev opført i 1980. Broadbridge'rne kom til få år efter.

Der er generalprøve fredag eftermiddag, mens selve premieren er lørdag 27. november klokken 16.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce