Annonce
Randers FC

Randers FC forventer udsolgt til Leicester-brag - Det er svært at trække en større modstander til Randers

Kasper Schmeichel og Leicester skal 24. februar en tur til Cepheus Park Randers for at spille returkamp i Conference League. Arkivfoto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix
Randers FC trak engelske Leicester City FC i næste runde af Conference League. Dermed venter to store kampe til februar, hvor landsholdsmålmand Kasper Schmeichel indtager Cepheus Park Randers.

Fodbold: Det randrusianske fodboldpublikum kan se frem til en regulær lækkerbisken, når Randers FC til februar skal spille knockoutkampe i Conference League.

Ved mandagens lodtrækning stod det klart, at Randers FC skal møde den engelske storklub, Leicester City FC, der har den danske landsholdsduo, Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard, i truppen.

Set ud fra et sportsligt synspunkt kunne det have været markant bedre for Randers FC, der eksempelvis kunne have trukket Rapid Wien, der aktuelt ligger nummer fem i Østrig.

Annonce

Men Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, glæder sig alligevel til at kunne præsentere en topmodstander på Cepheus Park Randers.

- Det er en kæmpeklub med store profiler, som kommer til Randers. Rent sportsligt kunne vi have fået en nemmere opgave, men for spillerne og hele klubben bliver det en superfed oplevelse, siger han til Randers Amtsavis.

Forsvarende FA Cup-vinder

Leicester blev i sidste sæson nummer fem i Premier League og vandt FA Cup'en med finalesejr over Chelsea FC.

De danske holds videre færd

Her er et overblik over de tilbageværende danske holds europæiske kampagner i denne sæson:

  • Randers FC.

Endte efter en enkelt sejr, fire uafgjorte og et nederlag som toer i gruppe D i Conference League, hvor kronjyderne var sat sammen med hollandske AZ Alkmaar, Jablonec fra Tjekkiet og rumænske Cluj. Skal i den første knockoutrunde i Conference League møde Leicester med Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard i truppen. Kampene spilles 17. og 24. februar. Randers starter på udebane.

  • FC Midtjylland.

Var i Europa League og endte som treer i gruppe F, hvor også Røde Stjerne, Braga og Ludogorets var med. Undervejs vandt midtjyderne to kampe, spillede tre uafgjorte og tabte en enkelt. Skal i den første knockoutrunde i Conference League møde Paok fra Grækenland. Kampene spilles 17. og 24. februar. FC Midtjylland starter på hjemmebane.

  • FC København.

Vandt gruppe F i Conference League efter fem sejre i seks kampe. Hovedstadsklubben var oppe imod græske Paok, slovakiske Slovan Bratislava og Gibraltar-holdet Lincoln. Sidder grundet topplaceringen over i første runde af knockoutfasen og skal møde en af vinderne i ottendedelsfinalerne, som der spilles 10. og 17. marts. Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne 25. februar.

Finalen i den første udgave af Conference League spilles 25. maj på Arena Kombëtare i Albaniens hovedstad, Tirana.

I august blev det til sejr over Manchester City i Community Shield, som er kampen mellem de forsvarende mestre og pokalvindere, der indleder sæsonen i England.


Rent sportsligt kunne vi have fået en nemmere opgave, men for spillerne og hele klubben bliver det en superfed oplevelse

Søren Pedersen, sportsdirektør i RandersFC

Aktuelt ligger Leicester nummer otte i Premier League, og med den enorme interesse, som er i Danmark omkring den bedste engelske række, er det Søren Pedersens forventning, at der bliver udsolgt til opgøret på Cepheus Park Randers.

- Jeg vil sige det på den måde, at jeg godt nok vil være skuffet, hvis ikke det skulle være tilfældet. Det er svært at kunne byde på en oplevelse, som er meget større end at kunne trække en klub som Leicester til Randers. Jeg kan ikke andet end være stolt over, at vi som klub er nået så langt, at vi kan gå videre fra et europæisk gruppespil og få muligheden for at møde så stort et hold, siger han.

Annonce

Minimale chancer

Cheftræner Thomas Thomasberg kalder chancerne for at gå videre for minimale, men glæder sig alligevel til at matche sit hold mod den engelske klub, der vandt mesterskabet i England i 2016.

- Hvis vi skulle have et hold, hvor det bliver svært at gå videre, er det fint at trække en velkendt klub med den danske landsholdskeeper på holdet, så vi forhåbentlig kan få en masse folk på stadion.

- Men sportsligt havde jeg da håbet på at trække hold, hvor mulighederne for at gå videre var bedre, siger Randers FC-træneren til Ritzau.

Den første kamp spilles 17. februar på King Power Stadium, hvor der er plads til godt 32.000 tilskuere, mens der er returkamp i Randers 24. februar.

Vinderne går videre til ottendedelsfinalerne i Conference League.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce