Annonce
Navne

Livlig sommeraktivitet på to skoler i Mariager

Morten Iversen er forstander på Mariager Efterskole. Arkivfoto (PR)
Mariager Efterskole byder på GAF-lejr, og Mariager Højskole udvider sit tilbud.
Annonce

Hvis coronasituationen ellers tillader det, vil der til sommer være masser af unge mennesker i aktivitet på enten Mariager Efterskole eller Mariager Højskole. På Mariager Efterskole tager forstander Morten Iversen de store ord frem, når han til bladet Udfordringen udtaler, at han tror på, at skolens sommercamp med navnet GAF bliver Danmarks største kristne teenagelejr.

- I hvert fald bliver det den længste, for den varer i 14 dage, fortæller Morten Iversen.

Der er ikke en umiddelbar forklaring på, at aktiviteten hedder GAF.

- Sådan har det bare været, lige siden forstanderen var dreng, som Morten Iversen selv udtrykker det.

GAF strækker sig fra den 3. til 16. juli, og forventningen er, at der kommer mellem 250 og 300 deltagere. Så mange kan man godt huse på skolen, når vel at mærke klasseværelser inddrages til at være sovesale. Der er 165 normale sengepladser på Mariager Efterskole. Da GAF har status som et sommerkursus, foregår alle aktiviteter på skolens område.


Sådan har det bare været, lige siden forstanderen var dreng.

Morten Iversen


Morten Iversen er helt på det rene med, at restriktioner kan betyde, at man må indstille sig på, at der kommer færre deltagere.

Annonce

Programmet

GAF vil byde på en blanding af gudstjenester, workshops, koncerter, sportsaktiviteter, foredrag og natløb, hvortil kommer et antal overraskelser. Og ikke mindst grundlægges mange venskaber her. Morten Iversen ser optimistisk på mulighederne for at gennemføre GAF:

- Selv om de store sommercamps bliver aflyst, gælder der andre regler for sommer- og lejrskoler. Det gjorde der også sidste år, og det forventer vi også kommer til at gælde i år, siger Morten Iversen, der tilføjer, at reglerne måske endda bliver mere lempelige, fordi vaccinen er kommet.

Morten Iversen er forstander på Mariager Efterskole. Arkivfoto

Skulle det vise sig umuligt at gennemføre GAF, kan de tilmeldte være sikre på at få deres gebyr tilbagebetalt:

- Ingen kommer til at miste penge på, at vi må aflyse, pointerer Morten Iversen.

Han opfordrer i øvrigt interesserede til at melde sig hurtigt, fordi der trods alt er begrænset plads.

Morten Iversen konstaterer med en vis ironi, at han nu har været forstander lige så længe i en tid uden corona som med. Han har været ansat på Mariager Efterskole som lærer i 12 år, inden han blev forstander.

Under normale omstændigheder ville der lige nu være 160 elever.

Annonce

Højskolen udvider

Naboen Mariager Højskole har også et tilbud til unge i den kommende sommer. Her gælder det aktiviteten Ung Sommer, der udvider fra én til to uger.

Ung Sommer strækker sig fra den 28. juni til 11. juli. Her bydes der på sejlads, sport, kreative fag, brætspil, ungdomsgudstjenester, lovsang med eget lovsangband og en række gæstetalere, oplyser forstander Leif Petterson til bladet Udfordringen.

Kurset er åbent for alle, der er fyldt sytten og et halvt år. Det lykkedes faktisk for Mariager Højskole at afvikle Ung Sommer i 2020 med over 100 deltagere.

- Vi udvider Ung Sommer til 14 dage, fordi der var så stor interesse sidste år, både hos de unge kursister og hos lærerstaben, siger Leif Petterson til bladet. Man kan vælge at deltage blot én uge, eller man kan være med alle 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce