Annonce
Randers

Verdensomspændende træskibs-sejldag indviet med manér: Lodsskøjten Nanoq på tur i solskin på Randers Fjord

Så kom der sejl op på lodsskøjten Nanoq, der deltog i Traditional Sailing Day på Randers Fjord lørdag. Foto: Michael Bang, S/Y BIA
Vinden drillede ud ad Randers Fjord lørdag, hvor træskibet Nanoq måtte på slæb, da den ikke selv har motor. Men hjemad gik det som en drøm for sejl, hvor farten nåede op på 10,2 knob.
Annonce

Randers: Så er den verdensomspændende træskibs-sejldag indviet med manér. 77 danske træskibe havde meldt sig til over hele landet, og derudover sejlede skibe fra Sverige, Norge, Holland, England, USA, New Zealand, Australien og Japan med for at gøre opmærksom på træskibets berettigelse.

Her på vores breddegrader stævnede lodsskøjten Nanoq ud med en fem mand stor besætning. Det er en kopi af et træskib tegnet i 1905 af den norske skibsbygger Colin Archer og bestemt ikke et syn, man møder på Randers Fjord hver dag.

- Der var udfordringer ud ad fjorden, da vinden var ugunstig, så vi kom på slæb af S/Y BIA, som har motor på. Vi vendte ude på det dybe vand, og fik sat fuldt sejl og nåede med det samme otte knob. Da vi fik trimmet sejlene, gik vi op på 10,2 knob, lyder det begejstret fra Bo Bay Jensen, der fungerede som skipper i fravær af den rigtige skipper og bådens ejer, Jess Møller, der måtte passe sit arbejde som styrmand på Fulton af Marstal.

- Det er det fineste vejr, flot solskin og der er højt humør ombord, lød det fra Bo Bay Jensen, på turen ind ad mod bådpladsen i Randers Sejlklub.

Træskibet, der ikke har motor, måtte på slæb hele vejen ud til Kattegat. Slæbeturen stod S/Y BIA for. Foto: Michael Bang, S/Y BIA
Annonce

Se video her af Nanoq i fart

Flot blå himmel over Nanoq. Foto: Bo Bay Jensen
Skipper på S/Y BIA havde sendt en drone op og kunne dermed tage billeder af begge skibe. Foto: Michael Bang, S/Y BIA
Træskibet måtte først slæbes af S/Y BIA og derefter fulgte samme skib med som støtte hjem til Randers. Foto: Michael Bang, S/Y BIA
Det gode vejr blev nydt til fulde af besætningerne. Foto: Michael Bang, S/Y BIA
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce