Annonce
Kultur

Lokal arkitekt slår stregerne til Randers Teater

Illustrationen her viser, hvordan Randers Arkitekten forestiller sig den nye facade på Randers teater med foyer i to plan. Visualisering: Randers Arkitekten
Når vi kommer frem til efteråret 2021, skal firmaet Randers Arkitekten have afleveret tegningerne til den planlagte ombygning af Randers Teater. Til den tid skal selve arbejdet med byggeriet gå i gang, så de nye lokaliteter står klar i sommeren 2022.

Randers: Nu kommer der skred i planerne om ombygningen af Randers Teater.

Arkitekten er fundet, nemlig Randers Arkitekten ved Brian Andersen, der er udvalgt til at lave tegningerne til den store ombygning af teatret. Der skal laves ny stor foyer og en gennemgribende modernisering af teatrets største sal, så der bliver bedre muligheder for at tilbyde publikum endnu bedre scenekunstoplevelser – og endnu flere. Og det passer fint med teatrets nye status og holdeplads på finansloven.

Kravet fra teatret har været, at ombygningen på en gang skal være æstetisk tidssvarende, funktionel og signalere den kreativitet, der foregår på teatret.

Annonce

- Jeg mener, Randers Arkitekten med deres evner til nytænkning er det helt rigtige valg til den her ret komplekse opgave. Udover at vi skal ende med et flot og tidssvarende udtryk, så er der en masse funktionalitet, som bare skal være i orden fra start, og de har været rigtig dygtige til at sætte sig ind i, hvad vi er for en størrelse, siger teaterdirektør Peter Westphael.

Foyer i to plan

Når den nye tilbygning står færdig, bliver der meget mere plads til foyer-delen. Der bliver tale om en foyer i to plan.


Samarbejdet har været et møde mellem to kreative kulturer. Det har været en tæt og målrettet proces.


Ud over at fungere som opholdssted for publikum inden og efter en forestilling, er det også meningen, at den kan give helt andre muligheder for arrangementer både før og efter forestillinger samt selvstændige events.

Teaterdirektøren giver udtryk for sin begejstring for samarbejdet og roser arkitekterne for en spændende og konstruktiv proces, der indtil nu har involveret hele teatrets personalegruppe for at sikre, at alle behov, indsigter og idéer bliver tænkt med fra start.

Det samme gør Brian Andersen.

- Samarbejdet har været et møde mellem to kreative kulturer. Det har været en tæt og målrettet proces, hvor vi har arbejdet frem mod et fælles og fremtidssikret mål. De bedste projekter bliver til, når bygherren har nerve og er fantastisk idérig. Derfor står vi nu med et helstøbt og stærkt fælles projekt, der bliver skabt i en enkel og ren arkitektur med udgangspunkt i Randers Teaters mission om at gøre kulturoplevelser tilgængelige for alle, siger Brian Andersen.

Selve byggeriet, der finansieres af Randers Kommune med 5 millioner kroner, A.P.Møller Fonden med 5.2 millioner kroner og Salling Fondene med 6.5 millioner kroner,  går i gang til efteråret 2021 og forventes færdigt i sommeren 2022.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce