Annonce
Randers

Lokal DF-formand vil styrke politisk opbakning til sorgorlov: - Samfundet skal støtte i den største krise

Nicolai Estrup, lokal formand for Dansk Folkeparti, har sendt borgerforslaget om sorgorlov videre opad i det politiske system. Foto: Annelene Petersen
Nicolai Estrup, formand for Dansk Folkeparti i Randers, mener, at borgerforslaget om sorgorlov er så vigtigt, at han ønsker at skabe politisk fokus på behovet for en lovændring.
Annonce

Randers: Nicolai Estrup kender hverken familien, som mistede deres søn i Fussingø Skov, eller Sabine Kjemtrup, som i den forbindelse havde delt et opslag på Facebook om behovet for sorgorlov. Men han så opslaget og tænkte, at det var en vigtig sag.

- Jeg vil gerne skabe noget opmærksomhed om gode borgerforslag, forklarer han.

Derfor delte han opslaget og satte sig ned og skrev et læserbrev om sagen.

Men som en del af det politiske system, er han klar over, at det ikke er nok med et borgerforslag, hvis ønsket om sorgorlov skal blive til virkelighed.

- Der skal være noget politisk opbakning, forklarer Nicolai Estrup.

Annonce

Drejer sig om 600 mennesker om året

Desuden undersøgte han sagen og fandt via Kræftens Bekæmpelse ud af, at der dør cirka 300 børn under 18 år hvert år i Danmark. Derfor ville sorgorloven maksimalt skulle gælde for omkring 600 personer.

- Det må vi som humanistisk velfærdssamfund kunne imødekomme. Vi skal støtte dem, som står i deres livs største krise, forklarer han.

Derfor har han også sendt sagen videre til sundhedsordføreren for Dansk Folkeparti i Folketinget, Liselott Blixt, hvor borgerforslaget på et tidspunkt skal behandles.

- Jeg håber på, at der vil være stor politisk opbakning til sagen, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce