Annonce
Østjylland

Lokal efteruddannelse lander ekstraordinært resultat

Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge glæder sig over, at væksten på efteruddannelsesområdet kommer fra virksomheder og ikke ledige. ”Det gør mig glad på samfundets vegne,” siger hun. Foto: Rikke Olofsen, Dania
Mens det på landsplan står skidt til med brugen af offentlig videregående efteruddannelse, blev 2020 et rekordår for Erhvervsakademi Dania i Grenaa.

GRENAA: Da corona ramte Danmark sidste år, blev der for alvor travlt på uddannelsesinstitutionen Erhvervsakademi Dania i Grenaa. Både med at omlægge til online-undervisning, men ikke mindst med at rykke tættere på det lokale erhvervsliv for at finde løsninger, der kunne afbøde konsekvenserne af den globale pandemi og tilbyde efteruddannelse til medarbejdere, der ellers ville have mistet jobbet.

Det har betydet en fremgang på 82 procent på årets resultat og en så betragtelig stigning i antal personer på videregående efteruddannelse lokalt, at det har overhalet antallet af fuldtidsstuderende.

- Vi har været tæt på arbejdsmarkedets parter under krisen og hele tiden kigget på, hvordan vi kan sikre at fastholde medarbejdere i virksomhederne og på samme tid understøtte virksomheden økonomisk via uddannelse og hjælpepakker. Næsten i døgndrift har vi sadlet om efter hver ny restriktion for at gøre vores til at afhjælpe på omkostningssiden, forklarer erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge.

Annonce

En anden strategi

En spritny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser ellers, at offentlig videregående voksen- og efteruddannelse (VEU) er den form for kompetenceudvikling, virksomhederne bruger mindst. Det skyldes ifølge undersøgelsen, at efteruddannelsestilbud ikke er tilrettelagt fleksibelt nok, og at de ikke imødekommer virksomhedernes behov.

- Vores strategi adskiller sig fra andres, fordi vi ikke har pakkeløsninger stående på hylderne, som vi tager ned og tilbyder en virksomhed. Vi vender det på hovedet og spørger virksomhederne, hvad de har behov for og laver tilpassede forløb til virksomhederne, så de får præcis det, de gerne vil have, fortæller erhvervsdirektøren.

Oplevelsesindustrien har været særligt hårdt ramt af lukninger og restriktioner under den globale pandemi. Netop samarbejdet med oplevelsesvirksomheder er et godt eksempel på, hvorfor det er gået så godt for det lokale erhvervsakademi under krisen.

Udover oplevelsesøkonomi har efteruddannelse i ledelse, projektledelse samt salg og markedsføring været populært, og i 2020 var 23 procent af Erhvervsakademi Danias aktivitet efteruddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce