x
Annonce
Randers

Lokal ejendomsmægler fejrer jubilæum: - Dengang var det uden internet og mobil

John Frandsen kan 1. april fejre 25 års jubilæum. Foto: John Frandsen
Der er sket meget, siden ejendomsmægler John Frandsen slog dørene op 1. april 1995.

Randers: Det var alt andet end en aprilsnar, da John Frandsen 1. april 1995 slog dørene op til sin allerførste boligbutik.

Det var i en nedlagt bladkiosk på Mariagervej i Randers, hvor firmaet faktisk også har en afdeling i dag.

I skrivende stund består Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen af 30 boligafdelinger og flere på vej.

Nu er vi i 2020, og 25 års jubilæumsdagen er tæt på. Sådan et jubilæum får naturligt tankerne til at flyve tilbage til, hvordan det var dengang for 25 år siden og den udvikling, der er sket i løbet af årene. Hverdagen, teknologien, markedsføring, regelsæt og stort set alt andet har ændret sig væsentligt.

Annonce

Uden internet og mobil

Dengang var markedsføring en halvsides avisannonce med sort/hvide fotos og meget sparsomme informationer om boligen.

Når der skulle tages fotos af boligerne, var ejendomsmægleren selv ude med kameraet, afleverede filmen hos fotohandleren og hentede ugen efter et sæt med 10 kopier af farvefoto – som så blev klæbet fast på salgsopstillingen.

Internettet var dårligt nok opfundet – og var i hvert fald ikke-eksisterende på boligmarkedet. Email fandtes ikke – til gengæld havde man faktisk et fungerende postvæsen - og telefax.

Mobiltelefonen var ny og moderne og voldsomt dyr. Når man som ejendomsmægler havde aften- og weekendvagt, var det på fastnet-telefonen, og man var enten hjemme, eller fik aktiveret sin bedre halvdel til at give en hånd med at passe vagttelefonen.

Så jo – det er heldigvis blevet meget mere fleksibelt, effektivt og kundeorienteret at være ejendomsmægler i løbet af de seneste 25 år.

Højere uddannelseskrav

Uddannelseskravene for ejendomsmæglere har også ændret sig væsentligt. Det er kun uddannede og godkendte ejendomsmæglere, der i dag kan åbne forretninger, og i alle handler skal der være en ansvarlig ejendomsmægler, der påser, at alt går efter bogen. Det giver meget mere tryghed for både købere og sælgere.

Hvad så med de næste 25 år?

En ting er sikkert – udviklingen stopper ikke.

Uddannelseskravene vil stige, og kravene til faglighed vil i endnu højere grad give ejendomsmæglerbranchen en rådgiverrolle fremfor overvejende at handle om salg. Nye teknologier, som for eksempel virtual reality vil finde indpas ved boligpræsentationer, ombygningsmuligheder og lignende.

Markedet vil formentlig også blive endnu mere liberaliseret, hvor man for eksempel kan forestille sig, at alle boliger er til salg hos alle mæglere - og at det er mægleren med køberen, der gennemfører handelen. Sådan er det blandt andet i USA i dag, og mon ikke det kommer til Danmark.

Kommer gennem Corona-krisen

Vi kan ikke se tilbage eller frem uden også at forholde os til nutiden – og ikke mindst den højaktuelle Corona-krise.

Vi har som virksomhed gjort os umage for at leve op til vores ansvar, både overfor samfundet, vore kunder og vore ansatte. Vi har bestemt ikke taget let på situationen.

Her har det faktisk hjulpet at vi igennem firmaets 25 års historie har mødt og kommet igennem flere kriser, lige fra IT-boblen, finanskrisen og andre større og mindre hændelser.

Den erfaring har vi stor gavn af, og uanset hvor slemt tingene kan se ud lige nu, så tør jeg godt at love at også denne krise kommer vi alle igennem. Og jo bedre vi er til at gøre de rigtige ting hele tiden, jo hurtigere kommer vi tilbage på sporet igen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Randers Festuge aflyses i 2020

Annonce