Annonce
Norddjurs

Lokal fødevarevirksomhed konkurs: 49 medarbejdere har mistet deres arbejde

Indtil for nylig kunne Norddjurs-virksomheden Denfood A/S’ snackgulerødder købes ved blandt andre Bilka, Føtex, Netto samt udvalgte Meny-, Spar- og 7Eleven-butikker. Nu er virksomheden imidlertid gået konkurs. Arkivfoto: Morten Dueholm
Efter flere år med væsentlige driftsunderskud er fødevareproducenten Denfood på Djursland blevet taget under konkursbehandling af skifteretten i Randers. 49 medarbejdere har som konsekvens mistet deres arbejde.
Annonce

Drammelstrup: Siden 2012 har fødevarevirksomheden Denfood A/S i Drammelstrup på Djursland produceret, pakket og solgt snackgulerødder til detail- og grossistmarkedet i både ind- og udland. Men den forretning har nu fået en ende.

Det står klart, efter virksomhedens ledelse for nylig valgte at kaste håndklædet i ringen og indgive sin egen konkursbegæring. En begæring, der har medført, at Denfood A/S er blevet taget under konkursbehandling af skifteretten i Randers.

- Man har valgt at indgive en egenkonkursbegæring, fordi man ikke har kunnet finde finansiering til at drive forretningen videre, siger advokat Claus Nielsen fra Nielsen og Østergaard Advokatfirma I/S, der er blevet udpeget til kurator for virksomhedens konkursbo.

Annonce

Pengekassen smækket i

Tager man et kig i Denfood A/S' regnskaber siden stiftelsen i 2012, er det tydeligt at se, at selvom der er blevet kæmpet hårdt for at gøre forretningen rentabel, så har det været svært at få det store produktionshjul til at løbe ordentligt rundt.

Allerede i selskabets årsregnskab for 2012/2013 påpegede revisorerne således, at det at drive produktionsvirksomhed ikke nødvendigvis er nogen let opgave.

- Uden at modificere vor konklusion gør vi opmærksom på, at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften. (…) Selskabet er belastet af væsentlige underskud på driften. Selskabets pengeinstitut har bekræftet, at de er indstillet på at stille likviditet til rådighed for driften i 2013/2014 på baggrund af foreviste budgetter, står der i selskabets årsregnskab for 2012/2013.

Samme melding har lydt i hvert eneste årsregnskab siden da, indtil Denfood A/S' primære kreditgiver, Sparekassen Dronninglund, i april i år valgte at smække pengekassen i.

- I og med, at banken ikke ville være med mere, og der er ikke rentabel drift i virksomheden, så har man været nødt til at indse, at det var slut, siger Claus Nielsen.

Annonce

Ingen redningskrans

Ifølge amtsavisens oplysninger er gældsposterne i Denfood helt frem til konkursen løbet op i cirka 19 millioner kroner. Af de penge skyldes langt hovedparten til virksomhedens pengeinstitut, Dronninglund Sparekasse i Nordjylland, mens en række mindre kreditorer har i omegnen af tre millioner kroner til gode.

Desuden bekræfter konkursboets kurator, at Norddjurs-virksomheden ikke kommer til at blive reddet og drevet videre, hvorfor Denfood har været nødt til at sige farvel til sine op mod 50 ansatte.

- Der er 49 medarbejdere, som på grund af konkursen er blevet fritstillet. Så vidt jeg ved, er det heldigvis lykkedes for en del af dem at finde andet arbejde, men der er jo tale om en produktionstung virksomhed, og derfor er der megen udenlandsk arbejdskraft, siger Claus Nielsen.

Randers Amtsavis har ad flere omgange forsøgt at kontakte den nu forhenværende direktør i Denfood A/S, Kate Simonsen, for en kommentar. Det er dog ikke lykkedes at komme igennem til hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Annonce