Annonce
Østjylland

Lokal fiskebutik er tilbage på ret kurs - næsten da

Fiksebutikken Møllefisk på havnen i Bønnerup Strand har endnu engang haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold. Og denne gang er der lidt mere smil på smileyen end i sommer, hvor butikken fik en bøde på 15.000 kroner for manglende rengøring. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Travlhed og sløseri i forhold til rengøringen betød i juni, at fiskeforretningen Møllefisk på Bønnerup Havn fik en sur smiley og en klækkelig bøde. Nu har fødevarekontrollen været forbi igen, og det har givet lidt mere smil på smileyens læbe.

Bønnerup Strand: Det vakte stor opsigt, da det i sommer kom frem, at fødevarekontrollen havde tildelt den stærkt populære fiskebutik Møllefisk på Bønnerup Havn i Norddjurs en sur smiley og en klækkelig bøde på 15.000 kroner.

Det skete i kølvandet på et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsens rejsehold, som en dag i juni havde lagt vejen forbi fiskebutikken og konstateret, at den var helt gal med hygiejnen.

I deres rapport fortalte kontrollørerne om tykke, fedtede belægninger af friturefedt og snavs på borde, i ovne og på gulvet, samt alge- og mugbelægninger på døre, gulve, spande, og en madvægt, der blev brugt i butikken. Alt sammen som følge af manglende rengøring på stedet.

Nu har fødevarerejseholdet så igen været på besøg i Bønnerup, og denne gang ser det ud til, at der er blevet rettet op på hovedparten af de fejl og mangler, som ifølge kontrollørerne var så udtalt problematiske i sommer.

Annonce

Godkendt med skønhedsfejl

Fødevarestyrelsen har som følge af det opfølgende kontrolbesøg i oktober tildelt Møllefisk den næstbedste smiley, det er muligt for butikken at få. Smileyens mundvige vender delvist opad, hvilket er en god afspejling af den oplevelse, som den tilsynsførende ved fødevarerejseholdet, Thomas Babré fik, da han gennemførte kontrolbesøget.

- Sådan som forholdet er, så er det væsentlig forbedret i forhold til tidligere, hvor vi har givet bøder for lignende forhold, der dog har haft et væsentlig større omfang. Jeg synes det så lovende ud, siger han.

Grunden til, at det ikke lykkedes Møllefisk at nå helt op på den gladeste smiley, var blandt andet, at der lige inden for butikkens indgangsdør - til venstre - stod et bord, hvorpå der stod to ikke emballerede flamingokasser med spiseklar, røget stenbidder og røget laks.

Hertil lå der på et skrå arrangement nogle ferske fladfisk i en flamingokasse. En af fladfiskenes hale hang ud over kassens kant, hvor der ved siden af var placeret en anden lidt lavere flamingokasse med spiseklar, koldrøget fisk.

- Det, der er kodeordet her, er "spiseklar". Når et produkt anses for at være spiseklar, så må det altså ikke ligge uafskærmet i butikken, så der er en risiko for, at det kan forurenes af andet. Men generelt var forholdene som nævnt en klar forbedring i forhold til tidligere, siger Thomas Barbré, som i forbindelse med sit besøg i butikken blev lovet, at der ville blive rettet op på de påpegede problemområder.

Rengøringen i top

Da det tilbage i juni kom frem, at fiskebutikken Møllefisk havde fået den sure smiley og den 15.000 kroner store bøde, var Amtsavisen i kontakt med Klaus Dethlefsen, der er medindehaver og direktør i Bønnerup I/S, som Møllefisk hører ind under.

Her fortalte han, at man for at komme i bund med rengøringen havde indgået en aftale med et eksternt rengøringsfirma.

- I første omgang er der tale om en hovedrengøring, men derefter vil de komme løbende og gøre rent. Især i den her periode, hvor vi har travlt, fastslog Klaus Dethlefsen dengang.

Og noget tyder på, at det generelle rengøringsniveau, som i juni måned lod meget tilbage at ønske, i høj grad er blevet forbedret. I hvert fald har Møllefisk ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport nu udarbejdet skriftlige rengøringsprocedurer, hvilket betyder, at butikken kan skifte sit seneste besøgs bundkarakter ud med en topkarakter i dén disciplin.

Indskærpelsen omkring opbevaringen af de ferske og spiseklare fødevarer medfører dog, at rejseholdet kommer til at gennemføre endnu et gebyrbelagt, opfølgende kontrolbesøg i fiskebutikken på Bønnerup Havn i en forholdsvis nær fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Randers FC

Chancefattig forestilling i Randers: Sådan gik det minut for minut

Annonce