Annonce
Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

På tirsdag stemmer amerikanerne om, hvem der skal være deres næste præsident. Folketingsmedlem Malte Larsen er med på sidelinjen som valgobservatør. Foto: Elijah Nouvelage/Ritzau Scanpix
Annonce

Randers/USA: Det lokale folketingsmedlem Malte Larsen (S) er på vej til USA, hvor han skal være valgobservatør, når amerikanerne tirsdag 3. november skal til stemmeurnerne.

- Det er vanvittigt spændende, understreger han om opgaven. Han er udsendt af OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa. Trods navnet er blandt andet USA og andre lande udenfor Europa også medlemmer, og det er USA, der har bedt organisationen om at være til stede.

- Jeg følges med et medlem af den tyske Bundestag. Vi mødes i Washington og får en briefing, og rejser derefter til Saint Louis i staten Missouri for at følge valghandlingerne her.

Sammen med den tyske politiker lejer Malte Larsen en bil og får udleveret en liste med valgsteder, de kan besøge i løbet af dagen.

Ud over præsidentvalget kan der på dagen være valg til Senatet, Repræsentanternes Hus, borgmesterposten, sherif-posten og andre politiske hverv.

- Jeg skulle have været i North Carolina, men de har bedt om ikke at få valgobservatører på grund af corona-situationen.

Annonce

Testet for corona

Malte Larsen er blevet testet for corona flere gange i ugens løb op til afrejsen.

- Når jeg kommer hjem, forventer jeg at skulle i en eller anden form for isolation.

Malte Larsen er på vej til Saint Louis i Missouri som valgobservatør. Foto: Steen Brogaard

Malte Larsen er, ligesom mange andre, spændt på hvad der sker, når valget i USA er overstået.

- Mange frygter jo optøjer.

Malte Larsen er næstformand i den danske afdeling af OSCE, og sammen med formanden, Peter Juel-Jensen, er de de eneste danske repræsentanter for organisationen ved valget i USA.

OSCE er verdens største regionale sikkerhedsorganisation med 57 deltagende stater fra Europa, Centralasien og Nordamerika. Organisationens aktiviteter omfatter konfliktforebyggelse, krisestyring og genopbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Harmonikasammenstød i Randers SØ

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce