Annonce
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Når daginstitutionerne åbner efter påske, skal der være rigtig god plads mellem børnene, både indenfor og på legepladsen - som her ved Børnehuset Tjørnesvinget i Spentrup. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Der arbejdes på højtryk for at få alt på plads inden 15. april, hvor daginstitutioner og de yngste klasser i skolerne skal i gang med hverdagen. Det kræver ekstra ressourcer, mener byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen (VL).

Randers: Lige nu venter kommuner i hele landet på de retningslinjer og anbefalinger fra ministerier og Kommunernes Landsforening, der skal udstikke rammerne for hverdagen i daginstitutioner og skoler, når de genåbnes 15. april. Senest 14. april får forældrene til børn i institutioner og skoler i Randers besked om, hvordan åbningen kommer til at forløbe, oplyser Michael Maaløe, direktør for børn og skole.

Velfærdslisten er skeptisk overfor planerne.

- Der er i forvejen alt for få pædagoger og medhjælpere i vuggestuer og børnehaver i Randers Kommune. Nu skal medarbejderne så løse en masse nye opgaver. For eksempel skal legetøjet gøres rent flere gange om dagen. Børnene skal deles op i flere grupper, og der skal være opmærksomhed på sygdomstegn hos børnene. Hvis genåbningen skal ske på en måde, der både er sundhedsfagligt og pædagogisk forsvarlig, kræver det flere medarbejdere, så de mange ekstraopgaver ikke går ud over omsorgen for børnene, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, i en pressemeddelelse.

- Hvis der ikke kommer flere ressourcer, kan medarbejderne komme til at stå med et valg mellem, om de skal gøre det, der er sundhedsfagligt eller pædagogisk forsvarligt. Det er ikke fair. Der er brug for flere ressourcer, påpeger Kasper Fuhr Christensen.

Annonce
Vi følger de retningslinjer, der kommer fra myndighederne. Og hvis de indebærer, at der skal ekstra ressourcer til i institutioner og skoler, så retter vi os efter det.

Torben Hansen, borgmester

Følger myndighedernes anvisninger

Onsdag eftermiddag samles byrådet til et orienteringsmøde på Skype, hvor borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt blandt andet vil fortælle om, hvad der kommer til at ske, når institutioner og skoler åbner efter påske.

- Vi følger de retningslinjer, der kommer fra myndighederne. Og hvis de indebærer, at der skal ekstra ressourcer til i institutioner og skoler, så retter vi os efter det, understreger Torben Hansen.

Kasper Fuhr Christensen mener, at flere ting bør drøftes, når byrådet er samlet på Skype.

Velfærdslisten foreslår blandt andet, at medarbejdernes sikring skal forbedres ved, at det som hovedregel anmeldes som en arbejdsskade, når sundhedspersoner, pædagogisk personale og andre kommunalt ansatte, der arbejder inden for områder, hvor der er en ikke ubetydelig smitterisiko, får covid-19.

- Vi kræver meget af vores medarbejdere. Især sundhedspersonalet er i en udsat position. Det er vigtigt, at vi sikrer dem bedst muligt, og derfor skal det anmeldes som en arbejdsskade, hvis medarbejdere, der er udsat for smitterisiko på jobbet, får covid-19, siger Kasper Fuhr Christensen.

På mødet onsdag, hvor politikerne er samlet, skal politikerne blandt andet forberede sig på at genoptage arbejdet i de politiske udvalg. Frem til 10. maj vil det foregå på Skype.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce