Annonce
Randers HK

Lokal Randers HK-playmaker fortsætter som amatørspiller

20-årige Rikke Thorngaard har valgt at fortsætte i Randers HK som amatørspiller, selvom klubben ikke kan tilbyde hende løn. Foto: Ole Nielsen
Rikke Thorngaard har valgt at fortsætte i Randers HK, selvom klubben ikke har økonomi til at tilbyde hende løn. Både playmakeren selv og cheftræner Niels Agesen har kunnet mærke en udvikling det seneste halve år, selvom det er blevet til begrænset med spilletid, så Thorngaard håber på en større rolle efter sommerferien.

Randers: Hun nåede lige en halv sæson i Hadsten i efteråret, men ellers har 20-årige Rikke Thorngaard altid spillet for Randers HK. Og det bliver hun ved med. I hvert fald en sæson mere.

Klubben har godt nok ikke økonomi til at tilbyde en egentlig kontraktforlængelse, men playmakeren har valgt at fortsætte i klubben som amatørspiller. Ligesom det er tilfældet med den tidligere ungdomsspiller Katrine Larson, som er vendt tilbage til Kronjylland efter to år i Skanderborg Håndbold.

- Træningsmiljøet er rigtig godt, og jeg er kommet godt ind på pigerne rent spillemæssigt. Jeg er glad for at have Niels (Agesen, red.) som træner, fordi jeg godt kan lide det hurtige og tekniske spil, og så har jeg jo nærmest altid spillet i klubben, så jeg kender det hele ind og ud. Jeg kunne ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være en sæson mere i Randers, siger Rikke Thorngaard.

Siden tilbagevenden til Randers HK i julen er det blevet til 11 mål i 13 kampe med begrænset spilletid, men det skulle gerne ændre sig i den kommende sæson.

- Jeg håber, at jeg får en større rolle i spillet, mere spilletid og at Niels tør sætte mig ind. Han har sagt, at jeg har været lidt flyvsk på banen, så det har vi arbejdet på sammen, og jeg synes, at det er blevet bedre, siger playmakeren.

Videreudvikle rolle

Cheftræner Niels Agesen har da heller ikke overtalt Rikke Thorngaard til at tage en gratis tørn i klubben bare for at have en ekstra spiller til træning.

- Rikke bliver hele tiden bedre og bedre til at få en rolle. Forstået på den måde, at hun kan gå ind og løse bestemte opgaver i vores spil, uden det bliver for risikobetonet, selvom hendes spil er lagt op på et højt niveau. Hun har nogle redskaber i forhold til at vinde dueller en-mod-en og skabe rum til medspillerne, og det er den rolle, hun skal have og videreudvikle sig i, forklarer Niels Agesen.

Til trods for den begrænsede tid på banen i løbet af det seneste halve år, har cheftræneren alligevel set skridt i den rigtige retning hos playmakeren.

- Rikke har tidligere selv forsøgt at skabe mand-mand-situationerne, så hun kunne få lov til at lave det ekstraordinære. Der arbejder vi meget med, at det først skal komme, når situationen er skabt for hende. Hun skal have tålmodigheden til at vente på det, mens vi andre skal være bedre til at skabe de rette omstændigheder.

- Det kan godt være, at der ikke har været meget spilletid til Rikke, men til gengæld er hun i højere grad lykkedes med sine aktioner, end hun gjorde tidligere, siger Niels Agesen.

Personlig sponsorjagt

Som amatørspiller er der ingen penge at hente ved at spille håndbold, så Rikke Thorngaard kommer til at arbejde ved siden af sporten. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Det gjorde hun, da hun spillede 1. division for Hadsten og fortsatte med det her i foråret, hvor hun var tilbage i Randers HK.

Med god planlægning og lidt længere dage end normalt kan det godt lade sig gøre både at passe job og træningspas i Arena Randers. Alligevel forsøger bagspilleren at tippe vægtskålen over til harpikssportens fordel, når det gælder tidsforbrug.

- Jeg er selvfølgelig ked af den situation, som klubben står i, men jeg vil bare gerne spille håndbold, og jeg kan jo ikke gøre noget ved klubbens økonomi. I stedet er jeg i gang med at prøve at finde nogle personlige sponsorer, så jeg kan få mulighed for at fokusere lidt mere på håndbolden, siger Rikke Thorngaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce