Annonce
Randers

Lokal strand bader i succes: Har Danmarks reneste badevand

Friluftsrådet tjekker vandkvaliteten ved badestrandene og en lokal strand er på top 10-listen over strande med det reneste badevand. Arkivfoto: Søren Gylling
Når det Blå Flag vajer over kysten, er det tegn på, at badegæster finder rent badevand, og at der gøres særlig indsats for natur og miljø. På listen over den højeste vandkvalitet af de i alt 197 Blå Flag strande, placerer lokal strand sig helt i toppen.

Randers: De danske Blå Flag strande er kendt for deres høje kvalitet og gode faciliteter, men nogle bestemte strande topper hvert år listen over strande med det reneste badevand.

Danmark er generelt set kendt for en høj kvalitet af badevand, og lige nu har Danmark 197 Blå Flag strande, hvilket er et rigtig højt antal sammenlignet med vores nabolande. Ved Udbyhøj Strand har man siden 2012 kunnet hejse det blå flag i flagstangen, og en ny opgørelse fra Friluftsrådet viser, at den populære og familievenlige strand placerer sig helt i toppen over den højeste vandkvalitet.

- Vi har i flere år haft noget fint badevand, og i december fik vi som den første havn i fjorden installeret et sugeanlæg til bådenes toilettanke, som bliver flittigt brugt. Måske har det været med til at trække os helt op i toppen, fortæller Christian Heibel Godsk, havnefoged i Udbyhøj Havn.

Han melder desuden, at han tirsdag målte badevandets temperatur til 18 grader, og gætter på, at det nok har sneget sig op på omkring 20 grader onsdag eftermiddag.

- Det må være det højeste indtil videre i år. Sidste år var her propfyldt med mennesker på grund af den ekstraordinært varme sommer, men det har været lidt mere sløjt indtil nu. Vi kan godt se, at mange af de lokale nok i en eller anden udstrækning er taget på ferie, så man kan sagtens komme til herude i år, siger havnefogeden.

Ved Udbyhøj Strand har man for nyligt fået installeret to nye shelters ude på vandet, som ifølge Christian Heibel Godsk også bliver flittigt brugt af badegæsterne.

Annonce

De 10 reneste strande

I år har disse ti Blå Flag strande klaret sig bedst på vandkvaliteten:

  • Udbyhøj strand (Randers)
  • Ristinge Strand (Langeland)
  • Assens Næs strand (Assens)
  • Skærbæk Strandpark (Fredericia)
  • Fyns Badestrand (Nyborg)
  • Storebæltsbadet (Nyborg)
  • Eriks Hale (Ærø)
  • Hesselbjerg Strand (Langeland)

Generelt set har badevandet en rigtig høj kvalitet i Danmark. Og det gør Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet, rigtig glad.

- Det er fantastisk at kvaliteten er i top, og det er et klart resultat af Blå Flag. Med de Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten. Det er dejligt at se, at danskerne får bedre muligheder for gode kvalitetsstrande med de blå flag, siger han.

Friluftsrådet står også bag den nordiske ordning Badepunkt, for strande, der har samme høje kvalitet i badevandet og derud over lægger vægt på uspoleret natur og muligheder for friluftsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Konsulentfirma skal løse krisestemning i 'galehuset': Byrødder indkaldt til fortrolige samtaler

Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce