Annonce
Randers

Lokal svømmehal lukket på ubestemt tid: Der er skader på tagkonstruktionen

Det er slut med at boltre sig i vandet i Nørrevangsskolens svømmehal. Randers Kommune har nemlig besluttet at lukke svømmehallen på ubestemt tid af sikkerhedsmæssige årsager. Arkivfoto: Annelene Petersen
En tidligere renovering af blandt andet tagbelægningen på Nørrevangsskolens svømmehal har nu fået Randers Kommune til at lukke bygningen på ubestemt tid. Imens behandles sagen i en voldgift.

Randers: I flere uger har det ikke været muligt for foreningslivet i Randers Kommune at gøre brug af svømmehallen på Nørrevangsskolen i Randers.

Årsagen er, at Randers Kommune i begyndelsen af juli meddelte alle foreninger og brugere, at man på grund af skader i bygningens tagkonstruktion har valgt at lukke svømmehallen i den nordlige del af byen på ubestemt tid.

- Vi mener ikke, det er sikkert at færdes inde i svømmehallen, sådan som den står nu. Derfor har vi på ubestemt tid lukket den for ikke at tage nogen chancer, siger Inge Saugberg, sektionsleder i Randers Kommunes bygningsadministration.

Annonce

Planer måtte ændres

Randers Kommunes beslutning om at lukke Nørrevangsskolens svømmehal af sikkerhedsmæssige årsager blev truffet på et tidspunkt, hvor Randers gymnastiske Forening var midt i sin årlige sommercamp, RgF Sportscamp.

Derfor måtte byens største forening tænke hurtigt og få flyttet deltagerne på sportscampens aquacamp-linje fra svømmehallen på Nørrevangsskolen til svømmehallen på Tirsdalens Skole fra den ene dag til den anden.

Men derudover har lukningen også fået mere vidtrækkende konsekvenser for RgF og andre foreninger, der ellers havde planlagt at gøre brug af svømmehallen i den nordlige del af byen.

- For vores vedkommende havde vi allerede sendt planen ud for den kommende svømmesæson. Og eftersom vi har haft placeret 80 procent af vores hold i Nørrevangsskolens svømmehal, har det krævet en stor koordinerings- og kommunikationsindsats både hos os, Randers Kommunes forvaltning og de andre foreninger at få tingene til at gå op i en højere enhed og skaffe haltider til flest muligt, siger forretningsfører, Torben "Totte" Kjeldsen, fra RgF.

Nærhedsprincip under pres

Ifølge Torben "Totte" Kjeldsen har lukningen af Nørrevangsskolens svømmehal medført, at RgF i stedet for at udbyde 23 planlagte hold på skolen har lagt nogle hold sammen og droppet enkelte andre, så der i stedet udbydes 19 hold i andre svømmehaller i byen.

- Man kunne godt have sat sig ned og sagt øv, øv, øv, for det giver selvfølgelig nogle udfordringer, og vi er også bevidste om, at det kan give nogle konsekvenser for antallet af svømmere – ikke mindst fordi vi med en flytning af et hold fra Nørrevangsskolen til for eksempel Tirsdalens Skole mister noget af nærhedsprincippet, siger RgFs forretningsfører og fortsætter:

- Men for os har det været vigtigt at tage den proaktive hat på og få løst den her situation. Derfor kører vi og de andre foreninger videre med den nødplan, der nu er iværksat, og prøver at få det bedste ud af det, indtil vi igen kan være i Nørrevangsskolens svømmehal.

Tvist endt i voldgiftssag

Det er Randers Kommunes opfattelse, at skaderne på Nørrevangsskolens svømmehals tagkonstruktion er sket i forbindelse med en cirka to år gammel vedligeholdelsessag.

Her hyrede kommunens forvaltning en entreprenør til blandt andet at udskifte tagbelægningen på Nørrevangsskolens svømmehal, og dét arbejde har ifølge kommunen forårsaget sikkerhedsmæssige skader på bygningens tagkonstruktion.

Men dén vurdering er entreprenøren, som udførte arbejdet, ikke enig i, og derfor er tvisten nu endt i en voldgiftssag.

- Eftersom der er tale om en voldgiftssag, så er det begrænset, hvad jeg kan fortælle. Men det står klart, at vi ikke kan begynde at udbedre skaderne på tagkonstruktionen, før sagen er ovre. Det har modparten nemlig afvist, at vi må, forklarer Inge Saugberg.

Det er derfor også uvist, hvornår skoleelever, svømmeklubber og andre foreninger igen kan boltre sig i svømmehallen på Nørrevangsskolen.

- Men mens vi venter på, at sagen bliver afgjort, så undersøger vi selvfølgelig, hvordan skaderne i tagkonstruktionen kan udbedres, og derefter laver vi en tidsplan for arbejdet, så snart vi ved, hvornår vi kan komme i gang, siger Inge Saugberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Aggressiv gæst endte i detentionen

Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce