Annonce
Randers

Lokalbrag: De hvi'e blev sunget og klappet ud ad Randers

Ja, mål. Publikum fra Randers nød de to mål, som Randers FC var leveringsdygtig i over AGF.Foto: Anne Myrup Pedersen
Stadion sydede og boblede over af begejstring, da AGF blev sendt hjem med nederlag. Alle stod op i de sidste sekunder af kampen og klappede taktfast, og garvede randers-fans var dybt berørte.

Randers: Når næsten 10.000 fodboldfans er samlet ét sted, så kan det mærkes i jorden, når begejstringen over kampens resultat skal ud. Sang, romerlys, trommeslag, musik, brede smil og klapsalver fik Cepheus Park Randers til at syde på en råkold søndag.

Undervejs var et par af de garvede fans godt gejlet op til kampen. To søstre fra Randers, Dorte Nielsen på 62 år og Gitte Frederiksen på 54 år, synger, alt hvad de kan:

- Vi hader AGF, vi hader AGF.

Gør I? Mener I det?

- Ej, det er sådan noget lir. Vi synger, at vi hader AGF, og de synger "Randers i røven" tilbage, sådan er det, siger Gitte Frederiksen.

Dorte Nielsen indskyder:

- Men altså, vi synger også, at vi hader AGF, når Randers FC spiller mod Silkeborg. Der gør vi altid, uanset, hvem vi spiller imod, griner hun.

De har været fans i 14 år og er med til alle hjemmekampe og til alle udekampe.

Deres mænd gider ikke fodbold, Dortes er helt ligeglad, mens Gittes er til håndbold i stedet for.

- Ja, det er da lidt den omvendte verden, griner de og råber med på en trommehvirvel efterfulgt af råbet "Svin", for en AGF'er har lige nedlagt en lyseblå spiller.

Annonce
Kæmpe kø inden kampstart. Der var deltagerrekord i nyere tid med 9947 tilskuere. Foto: Anne Myrup Pedersen

Højt humør

Humøret er højt denne kolde eftermiddag, hvor skyerne langsomt trækker ind over stadion, og hvor der er deltagerrekord i nyere tid. De 9143 tilskuere fra 2015 mod Brøndby, overgås i dag, hvor i alt 9947 har valgt at se aarhusianerne få tæv live.

Et par små drenge er med far, og de går op i det:

Det er Nor på syv år, Rud på fire år og far Taj Haubuf, der er læge på Regionshospitalet Randers, men bor i Egå. Mor er på arbejde imens.

- Altså, jeg er her for drengenes skyld, de er vilde med fodbold, og de spiller selv i Egå. Jeg holder med Randers, fordi jeg synes, der er den bedste stemning her. Men egentlig er jeg nok lidt ligeglad med fodbold, men behøver du skrive det, lyder det med et undskyldende smil.

Drengene derimod, de går op i det med liv og sjæl og tror fuldt og fast på at Randers vil vinde. Nor gætter på 4-2 til Randers, men Rud tror noget mere optimistisk på 81-2 til Randers. Og far Taj griner lidt overbærende.

Ved slutningen af kampen og ved resultatet 2-0 er de to drenge glade.

- Randers vinder, lyder det sejrrigt fra purkene.

God tur hjem

Inden da har kampen bølget lidt frem og tilbage, nogle gange med lidt kedeligt spil, uden mange chancer, andre gange drønspændende.

- Kedelig? Er du vimmer, mand? Den har overhovedet ikke været kedelig på noget tidspunkt. Jeg har helt ondt i maven og ryster på hænderne, så spændende har det været, siger Dorte Nielsen, da der kun er få minutter tilbage af de fem minutter, dommeren har lagt til de 90 minutter.

- Og jeg er ved at få hovedpine, så godt har det været, lyder det fra Gitte Frederiksen.

De skal hjem at spise og så se fjernsyn.

- Ja, vi skal da hjem at se målene, vi er blevet for gamle til at gå på Sunes Bodega, lyder det fra søstrene.

- Prøv lige at se, selv VIP'en står op. Så er det stort, lyder det berørt fra søstrene, inden de synger med på "God tur, hjem," til AFG.

Og apropos turen hjem, man skulle lige væbne sig med tålmodighed, det tog 30 minutter at komme væk fra parkeringspladsen ved stadion, og først næsten henne ved Randers Regnskov opløstes kødannelserne, og bilen kunne sættes i mere end andet gear.

Familen Haubuf fra Egå er Randers fans. Rud på fire år, Nor på syv og og far Taj ses her. Drengene spåede sejr til Randers på henholdsvis 81-2 og 4-2. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fans gennem 14 år er søstrene her (i midten). Det er Gitte Frederiksen og Dorte Nielsen, og de er med til alle kampe, hjemme- såvel som udebane. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mål til Randers FC får øl til at sprøjte og fans til at bryde ud af afsnittet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var ikke mange tomme sæder at spotte til kampen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Naboer kæmper for at stoppe planlagt boligbebyggelse

Annonce