Annonce
Østjylland

Lokale attraktioner åbner på forskellig vis: Et sted giver gratis sæsonkort - et andet har ikke råd til rabatordninger

Flaget var hejst i strålende solskin, da Gammel Estrup og Det Grønne Museum sidste forår åbnede efter første coronanedlukning. Nu åbner de to museer igen 21. april, mens Kattegatcentret må vente en måned mere. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Når Kattegatcentret åbner, bliver det ikke med slagtilbud, for det er økonomien ganske enkelt ikke til. Gl. Estrup og Det Grønne Museum er derimod klar med et godt tilbud.

Grenaa: Da genåbningsplanen i slutningen af marts blev meldt ud, fik det Kattegatcentret på barrikaderne. Centret stod nemlig til først at måtte åbne i tredje omgang, hvilket vil sige 21. maj, og det var direktør Helle Hegelund, der samtidig er bestyrelsesformand for DAZA (brancheorganisationen for danske zoologiske haver og akvarier), langtfra tilfreds med.

Kattegatcentret har nemlig tidligere i coronahåndteringen været i kategori som et museum, og de må allerede åbne 21. april.

- Det vil ikke give mening, hvis vi ikke ligger der - det vil vi være meget uforstående over for, sagde Helle Hegelund på daværende tidspunkt til avisen og pegede på, at Kattegatcentret står med de samme udfordringer og vilkår som museerne.

Annonce

- Det handler om indgange, arealkrav og afspritning, og det kan vi håndtere på samme måde som museerne, sagde hun og tilføjede, at en åbning helt hen i maj ikke vil være logisk.

Ikke råd til rabatter

Men forventningen og forhåbningen om igen at komme i kategori med museerne og få lov til at slå dørene op i næste uge er ikke blevet indfriet, fortæller Helle Hegelund.

- Vi må vente en måned mere. Det er det, jeg hører. Det er en større proces, hvis der skal forandres noget i forhold til det, der er nævnt i aftaleteksten fra regeringens side, siger Kattegatcentrets direktør.


Vi vil gøre alt muligt for at få gæster, men enhver rabatordning vil udhule vores økonomi, og vi ved stadig ikke, om vi er på den ene eller anden side af, at økonomien hænger sammen.

Helle Hegelund, direktør i Kattegatcentret


Hun er naturligvis ærgerlig over, at centret nu skal vente yderligere en måned med at åbne, men hun har accepteret, at det er sådan, det bliver.

- Ud fra en subjektiv vurdering er der ikke meget logik i, hvordan man bliver ramt, og det kan være svært at forstå, men jeg har forliget mig med tanken om, at vi først kommer til at åbne 21. maj, siger hun.

Når Kattegatcentret slår dørene op efter mere end fem måneders ufrivillig pause, bliver det ikke med slagtilbud for at lokke kunderne til - af den ganske simple grund, at der ikke er økonomi til det.

- Vi vil gøre alt muligt for at få gæster, men enhver rabatordning vil udhule vores økonomi, og vi ved stadig ikke, om vi er på den ene eller anden side af, at økonomien hænger sammen, siger direktøren.

Annonce

Gratis sæsonkort i bytte

På de to museer på Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum - der allerede må åbne for besøgende 21. april, er man modsat Kattegatcentret ude med et godt tilbud til de besøgende.

Her giver man gratis adgang resten af året, hvis man som besøgende køber billet den første måned efter genåbningen og håber på, at det kan betyde rigtig mange gæster resten af året.

- Vi er jo til for offentligheden, og vi håber, at vi med tilbuddet om gratis sæsonkort kan få rigtig mange til at besøge og genbesøge vores dejlige sted, siger museumsdirektør ved Gammel Estrup, Britta Andersen og fortæller, at det ikke er noget nyt, at en billet købt indenfor den første måned kan veksles til et gratis årskort/sæsonkort.

- Vi har gjort det de sidste tre år, og vi kan se, at besøgstallet i februar (de to museer holder lukket i januar, red.) er fordoblet over nogle år, siger hun og peger på, at mange af årskortene bliver købt af lokale.

- Vi har stor respekt for Kattegatcentrets beslutning, men vi er i en anden situation, og vi vil gerne tilgodese lokalområdet. Vi er afhængige af dem, og vi håber, at de har brug for os, siger hun.

På åbningsdagen 21. april tilbyder de to museer særlige gratis omvisninger dagen igennem. Omvisningerne begynder på hele klokkeslæt på Gammel Estrup og på halve klokkeslæt på Det Grønne Museum.

Kattegatcentret må som skrevet vente med at slå dørene op til 21. maj.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Annonce