Annonce
Favrskov

Lokale butikker er klar med et klik: Favrskovonline er et helt nyt tilbud

Normalt er der mange mennesker i gågaden i Hadsten. Men sådan er det ikke lige nu, hvor kunderne bliver væk. En ny onlineportal forsøger at forbinde butikker og kunder i denne svære tid. Foto: John Nielsen
Lokal erhvervsmand har på rekordtid lavet en portal, hvor lokale butikker og kunder kan mødes. Målet er at sikre, at der også er lokale forretninger, når corona-krisen er ovre.

Favrskov: John Nielsen, der driver virksomheden Onlinesynlighed.dk i Hadsten, har sammen med sine medarbejdere arbejdet på højtryk for at få etableret en portal, hvor butikker i Favrskov Kommune kan præsentere deres varer, så Favrskov-borgerne let kan handle lokalt.

- I fredags gik jeg en tur gennem Storegade i Hinnerup, og her var der gabende tomt. En fredag eftermiddag, hvor det burde vrimle med kunder. Min tanke var - det går helt galt, hvis ingen gør noget, fortæller John Nielsen.

Han frygter, at der ikke vil være butikker i de lokale byer i Favrskov, hvis vi ikke gør noget for at støtte dem nu.

John Nielsen fik den ide at oprette en portal, der bringer lokale butikker og kunder sammen.

- Både mine tre medarbejdere og jeg gav den gas hen over weekenden og først på ugen, og onsdag gik portalen favrskovonline.dk i luften.

- Vi har aldrig før lavet en portal på under en uge, siger John Nielsen. I øjeblikket arbejder alle i virksomheden hjemmefra, men samles til virtuelle møder flere gange om dagen.

En mærkelig måde at arbejde sammen på, som den lille virksomhed deler med mange andre i øjeblikket.

Annonce
Det eneste, vi gør, er at formidle kontakten mellem forretninger og kunder. Vi vil gerne samle Favrskov i denne situation.

John Nielsen, erhvervsmand

Stor opbakning

Ideen er, at lokale butikker kan vise varer frem, og allerede nu har en hel del butikker taget imod tilbuddet. På portalen kan man købe blandt andet takeaway, påskeæg, puslespil, tøj og meget mere. En del butikker bringer varerne ud til kunderne, og nogle steder kan man betalte med Mobilepay.

- Det er en måde, vi kan vise lidt samfundssind på, siger John Nielsen om initiativet.

Indtil videre er der butikker tilmeldt fra Hadsten og Hinnerup, men portalen vil også gerne henvise til butikker i Ulstrup, Thorsø og Hammel.

- Vi har fået stor opbakning. Blandt andet har en kollega, Niels Ladegaard Beck, der driver Holion, spurgt, hvordan han kan hjælpe. Lige nu er han ved at udvikle en app til telefonen, så favrskovonline.dk kan være lige ved hånden hele tiden.

- Det eneste, vi gør, er at formidle kontakten mellem forretninger og kunder. Vi vil gerne samle Favrskov i denne situation, siger John Nielsen.

Butik håber på omsætning

- Jeg synes, det er et fantastisk initiativ, og det gør en verden til forskel, siger Marie-Louise Kannerup, der driver Bogormen i Hadsten.

- Vi er en lille butik, der ikke selv har en webshop, så det er dejligt med denne mulighed.

Bogormen har blandt andet lagt puslespil ud på favrskovonline.dk, det er nemlig en vare, der er populær i øjeblikket. Men der er flere på vej.

- Det hele er jo nyt endnu, men vi vil helt sikkert lægge flere ting op, sige Marie-Louise Kannerup.

Butik Natalie i Hadsten er en anden af de butikker, der præsenterer sine varer på den nye portal.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være med, siger indehaver Lotte Thurley.

Butik Natalie har også sin egen webshop, men der er ikke mere aktivitet end ellers lige nu. Den fysiske butik for enden af Søndergade er åben nogle timer midt på dagen.

- Men der er meget stille i gaden, understreger Lotte Thurley.

Hun håber på, at de lokale vil bakke butikkerne op, for det er svært lige nu, meget svært.

- Det er næsten ikke til at holde ud. Det er ikke til at sætte kroner og øre på, hvad det her betyder for omsætningen, men vi forsøger at holde snuden over vandet.

Lotte Thurley forsøger at være aktiv, hvor hun kan, men efterhånden er det svært at se, hvor man kan gøre mere.

John Nielsen har sammen med sine medarbejdere skabt portalen favrskovonline.dk. Målet er, at de lokale butikker kan få omsætning, selv om kunderne i øjeblikket bliver hjemme. Pressefoto
Der er ingen folk i gaderne, men butikkerne har stadig masser af varer på hylderne, som de gerne vil sælge. Foto: John Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce