Annonce
Randers

Lokale entusiaster banede vejen for Hornbæks nye idræt- og kulturcenter

Det var med at finde en grimasse, der ku' passe, da Peter Thorsen og Torben Hansen kæmpede med at foretage første spadestik til den kommende kunstgræsbane på Randers Firma-Sports gamle anlæg på Gl. Viborgvej. Foto: Annelene Petersen.
Onsdag eftermiddag stak borgmester Torben Hansen (S) og projektansvarlig i styregruppen, Peter Thorsen, i fællesskab spaden i jorden til bydelens kommende kunstgræsbane, der er første led i etableringen af Hornbæk Idræt & Kulturcenter.
Annonce

Hornbæk: Der måtte flere forsøg til, før det lykkedes borgmester Torben Hansen (S) og projektansvarlig i styregruppen, Peter Thorsen, at presse den gyldne dobbeltspade i jorden for at markere, at det er nu, at drømmen om et nyt idræt- og kulturcenter i Hornbæk bliver til virkelighed.

Der var smil på læberne og taksigelser til de 60-70 fremmødte, der gerne ville overvære det historiske øjeblik fra første parket på Randers Firma-Sports anlæg på Gl. Viborgvej.

Mange har været del af kampen frem mod første spadestik.

- I har kæmpet for det, og I har kæmpet rigtigt hårdt. Og så kan jeg, der kender de kommunale budgetter rigtigt godt, lide den lokale medfinansiering, der følger med, sagde borgmester Torben Hansen, inden han sammen med Peter Thorsen indviede Randers Kommunes sjette kunstgræsbane, der forventes at stå klar til boldspil ultimo oktober.

Næste spadestik i forbindelse med etableringen af Hornbæk Idræt- og Kulturcenter bliver 17. september, når der bliver taget fat på moderniseringen af Randers Firma-Sports gamle klubhus.

Interessen for at overvære første spadestik havde lokket mange ud på idrætsanlægget på Gl. Viborgvej. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Længe undervejs

Vejen mod et nyt og moderniseret idrætsanlæg har været længe undervejs.

Allerede i starten af 00'erne begyndte sportsfolket i Hornbæk at snakke om, at det var på tide at anskaffe nogle bedre omklædningsrum og i det hele taget opgradere klubfaciliteterne på adressen Overvænget 25.

Dengang blev det ved snakken, og der blev ikke truffet beslutninger, der førte til modernisering af det gamle anlæg.

I 2012 flammede den gamle idé op med fornyet styrke, og lokale ildsjæle henvendte sig til Randers Kommune, der med byrådets velsignelse vendte positivt tilbage.

- Kommunen syntes, at der lå en god synergi-effekt i at se nærmere på firmasportsanlægget, der ikke oplevede samme aktivitetsniveau som tidligere. Bolden flød frem og tilbage. Og aftalen blev, at kommunen økonomisk gik med til et projekt, hvis vi i Hornbæk selv gik med til at skaffe en del af pengene, fortæller Peter Thorsen, projektansvarlig i den styregruppe, som arbejder med indsamlingen af midler og forberedelserne til det, der bliver til det nye Hornbæk Idræt & KulturCenter.

Annonce

Den bedste løsning

I 2014 gik det for alvor løs med dannelsen af en arbejdsgruppe bestående af folk fra SIKR, Randers Firma-Sport, Hornbæk Sportsforening og Randers Kommune. I 2015 bevilgede byrådet de første penge. Og i 2016 blev der lavet en lokalplan for området, der skulle bane vej for at samle sportsaktiviteterne i Hornbæk og samtidig skaffe flere byggegrunde i bydelen. I første omgang blev projektet døbt Idrætscenter Vest. I halen på det bevilgede byrødderne 3,5 millioner, der undervejs steg til først 7 millioner, siden 10,5 millioner og til sidst 12,5 millioner. Den sidste portion på 2 millioner gav byrådet tilsagn om på et møde så sent som i januar i år.

Det seneste halvandet år har styregruppen selv kradset penge ind fra private, erhvervslivet og diverse fonde. 850.000 kroner fra lokalbefolkningen, 3 millioner fra erhvervslivet, 2,3 millioner fra fonde og dertil et indskud på en halv million fra Hornbæk Sportsforening.

- Lige nu mangler vi 400.000 kroner, men dem er jeg sikker, at vi nok skal skaffe. Så får vi det hele med, fordi vi går efter at have den bedste løsning første gang, siger Peter Thorsen fra styregruppen, der undervejs har nydt godt af støtte fra 60-70 entusiastiske personer i lokalområdet.

Peter Thorsen takkede alle, der "har brændt for sagen og kæmpet røven ud af bukserne". Foto: Annelene Petersen
Annonce

Færdig næste sommer

Det færdige Hornbæk Idræt & Kulturcenter kommer til at stå i omkring 20 millioner kroner. Det nye idræt- og kulturcenter bliver efter om- og udbygning indrettet i Randers Firma-Sports gamle lokaler på Gl. Viborgvej.

Den kommende, halvanden gang store kunstgræsbane betyder, at 50-60 spillere fra Hornbæk Sportsforening kan træne på én og samme tid, ligesom det nye anlæg vil blive benyttet af den nystartede fodboldlinje på Hornbæk Skole.

Kunststofbanen bliver den første synlige del af projektet. Den permanente overflytning fra det gamle anlæg på Overvænget forventes fuldført næste sommer, når om- og udbygningen af Firmasportens lokaler på Gl. Viborgvej er gjort færdig.

Styregruppen forventer, at det nye anlæg vil skabe nye aktiviteter og udvikling i området. Kulturdelen vil primært bestå af indendørs aktiviteter i form af møder, foredrag og musikarrangementer, og det arbejde har allerede været i gang i klublokalerne med foreløbig fire-fem arrangementer i årets løb.

Senere følger fase 2, hvor det handler om en såkaldt bevægelseshal, der ifølge Peter Thorsen kommer til at koste i omegnen af 15 millioner kroner.

Borgmester Torben Hansen (S) ønskede tillykke med byens sjette kunstgræsbane. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce