Annonce
Randers

Lokale erhvervsbosser ryster på hovedet af dugfrisk analyse

Randers ligger og rasler nede på nummer 75 ud af 98 kommuner, når det gælder virksomheders lyst til at slå sig ned, viser en analyse fra Lokaleportalen.dk. Men lokale erhvervschefen tager alle mulige forbehold. Arkivfoto

Den private lokaleportalen.dk lancerer en ny analyse, der viser, at Randers Kommune ikke er noget slaraffenland at bosætte sig i, hvis man spørger erhvervslivet. Men alle alarmklokker ringer hos erhvervschefer i Randers, der ikke kan genkende billedet.

Randers: Spørger man erhvervslivet, hvor det er mest attraktivt at slå sig ned, svares der på de her breddegrader: Samsø, Odder, Hedensted, Ikast-Brande, Favrskov. Først som nummer 15 ud af 19 kommuner i Region Midtjylland, nævnes Randers Kommune.

Tager man hele landet, placeres Randers på den lidet flatterende plads som nummer 75 ud af de 98 kommuner.

Det viser en analyse lavet af lokaleportalen.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Men det får de lokale erhvervsbosser, Dennis Jensen, erhvervs- og udviklingschef i Randers Kommune, og Jens Kristensen, direktør i Randers Erhverv, til at tage alle mulige forbehold.

De kan ikke genkende billedet med, at de store byer ikke er attraktive at bosætte sig i for erhvervslivet, og mener, at det måske er fordi målemetoden som lokaleportalen bruger netop er gennem lokaleportalen:

- Mig bekendt så vil man oftest ikke benytte lokaleportalen, hvis man vil flytte sin virksomhed til store byer. Man vil typisk bruge den lokale cityforening, det lokale erhvervsråd eller en lokal ejendomsmægler. Og man kan for eksempel se, at Aalborg også ligger lavt på listen, og det passer i hvert fald ikke. Det vælter ind med virksomheder i Aalborg, siger Dennis Jensen, der er mere tilbøjelig til at mene, at man vil gøre brug af lokaleportalen, hvis man vil flytte sit firma til Samsø.

Jens Kristensen er på linje med ham:

- Den her analyse får mig til at tage alle mulige forbehold. Også metoden, hvor der ses på antal søgninger målt ud på antal indbyggere, får mig til at mene, at der kan være noget galt. Jeg kan godt have mine tvivl, om det her er et retvisende billede, siger Jens Kristensen.

Begge er dog enige om, at man ikke bare kan lukke øjnene for analysen.

- Det skal da tages alvorligt, og vi skal være opmærksomme på, om vi gør det godt nok. Men det gør vi ved at have gode erhvervsgrunde til salg i Randers Kommune og ved at lade omverdenen vide det, lyder det fra Dennis Jensen.

Bag om tallene

De danske virksomheders interesse for at bo i de enkelte kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100.Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100. Nederst i analysen ses alle landets kommuner rangordnet i et samlet indeks.

https://www.lokaleportalen.dk/media/542806/analyse-lokaleportalendk-2017.pdf

I regionen ligger Randers som nummer 15 ud af 19 kommuner, hvor virksomheder har lyst til at bosætte sig, siger analysen fra Lokaleportalen.dk. Tegning: Jens Nex

Smukke Samsø

Analysen undersøger de geografiske ønsker i mere end 70.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af lokalesøgende virksomheder over en periode på et år.

Analysen gør interessen for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Samsø er med et indekstal på hele 8,22 den mest attraktive Kommune i Danmark, hvilket er en opsigtsvækkende præstation.

- Mange virksomheder leger tydeligvis med tanken om at bosætte sig på smukke Samsø. Interessen passer godt med andre undersøgelser, som viser, at der etableres ekstremt mange nye virksomheder på Samsø, siger Thomas Barfod fra lokaleportalen.dk i en pressemeddelelse.

Annonce

Her vil firmaerne bo

Lige efter Samsø kommer Vallensbæk, Glostrup og Herlev med indekstal på henholdsvis 7,11, 6,11 og 5,34.

Helt i bund i indekset ligger Morsø med et indekstal på 0,15. Lige efter Morsø kommer Ærø, Thisted og Lemvig med indekstal på henholdsvis 0,19, 0,22 og 0,24.

Også i region Nordjylland viser analysen at Rebild og Læsø er mere populære end Aalborg som ligger på en tredjeplads med et indekstal på 0,53.

- I hovedstadsregionen ser vi ganske forbavsende, at København er nede på den fjerdesidste plads blandt alle regionens kommuner, siger Thomas Barfod.

Hvis man kigger på de kommuner, der huser de 25 største byer, ligger Høje-Taastrup helt i top med et indekstal på 3,02 tæt efterfulgt af Hørsholm, Fredericia og Roskilde med indekstal på henholdsvis 2,62, 1,55 og 1,48.

Blandt de 25 største byer ligger Sønderborg i bund med et indekstal på 0,26 , tæt efterfulgt af Holstebro, Esbjerg og Viborg - alle med indekstal på 0,41.

Annonce

København ligger lavt

Analysen viser også, at størstedelen af de danske virksomheder ønsker at bo i hovedstadsregionen, som har flere søgninger end alle de andre regioner til sammen. Region Nordjylland kommer på sidstepladsen, men Region Syddanmark og Region Midtjylland har kun lidt flere søgninger.

De store byer har forbavsende lave indekstal. Aarhus har med et indekstal på 0,67 en skuffende tiendeplads i Region Midtjylland klart overgået af blandt andre Samsø, Odder og Hedensted kommuner.

I Region Syddanmark har Odense med et indekstal på 0,46 en femteplads overgået af Fredericia, Middelfart, Kolding og Vejle.

Se den samlede analyse her: https://www.lokaleportalen.dk/media/542806/analyse-lokaleportalendk-2017.pdf

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce