Annonce
Norddjurs

Lokale firmaer hjælper Norddjurs Kommune: Donerer gratis værnemidler til plejesektoren

Ole Kjær, der er den ene halvdel af firmaet SmartPart Production i Grenaa, der har tilbudt at 3D-printe visirer til plejesektoren i Norddjurs Kommune uden beregning. Ptrivatfoto
Virksomheden SmartPart Production i Grenaa, der arbejder med 3D-print, har tilbudt Norddjurs Kommune at printe visirer, der kan bruges som værnemidler i plejesektoren. Firmaet stiller timer og printere til rådighed, og lokale virksomheder sponsorer materialerne.
Annonce

Grenaa: Hvad gør en vaskeægte iværksætter, når coronakrisen kradser, og efterspørgslen derfor naturligt nok er lidt nede i virksomheden?

Ole Kjær, der er den ene af ejerne af SmartPart Production i Grenaa, fik ekstra tid til at gå og tænke, og som altid kom der noget ud af det.

- Jeg er sådan en irriterende type, der altid går og skaber en masse idéer, siger Ole Kjær.

Firmaet, der laver 3D-print, og primært har industrikunder, der eksempelvis får printet nedskalerede prototyper eller fingre/gribere til robotter, havde pludselig ledig printerkapacitet, og den måtte kunne bruges til noget fornuftigt, mente den ene af ejerne.

- Jeg havde fået en idé, som jeg ikke kunne slippe, og derfor ringede jeg til min medindehaver, Claus Hyldahl, der var helt med på idéen, siger Ole Kjær.

Idéen var at printe visirer, der kan bruges som værnemidler i plejesektoren i kampen mod corona.

Annonce

Taget imod med kyshånd

Ole Kjær tog fat i Søs Fuglsang, der er sundheds- og omsorgschef i Norddjurs Kommune, for at høre, om kommunen havde behov og interesse i at modtage visirerne.

- Hun skulle lige cleare det med baglandet, men vendte ret hurtigt tilbage og meddelte, at man var meget interesseret, siger Ole Kjær.

På forespørgslen om, hvad visirerene skulle koste kommunen, havde Ole Kjær ikke lige et svar parat, fordi det hele var gået så stærkt. Derfor kom han også med en melding, der nok kom en smule bag på kommunen.

- Det var lidt svært at forholde sig til en pris, så jeg sagde, at jeg ville se, om jeg kunne få aktiveret netværket og få dem med på at sponsorere materialer, og så skulle det ikke koste Norddjurs Kommune noget, siger han.

Den melding blev man i kommunen naturligt nok glade for.

- Jeg fik at vide, at det ville blive taget imod med kyshånd, siger Ole Kjær.

Annonce

Stor opbakning fra netværk

Han fik aktiveret sit netværk ved blandt andet at tage fat i Erhverv Grenaa og Rotary-klubberne i byen. Beskeden var, at visirerne kunne produceres til en pris på 13 kroner plus moms, og at virksomhederne ville få fremsendt en faktura på de ønskede donationer og blive offentliggjort på en sponsorliste.

Der gik, ifølge direktøren, ikke mange minutter efter udmeldingen, før de første tilsagn om opbakning begyndte at tikke ind.

- Det gik ret hurtigt, siger Ole Kjær.

Han vil ikke fortælle, hvor mange penge, han har fået tilsagn om, da de enkelte virksomheder først vil blive faktureret, når man kender behovet for visirer. Men han fortæller, at der er er givet tilsagn fra mindst 10 virksomheder i Norddjurs Kommune, der vil være med til at sponsorere produktionen af visirer.

- Og de penge strækker rigtig langt, siger han.

Annonce

100 visirer i døgnet

Lige nu er der derfor fuld gang i lokalerne hos SmartPart Production. Der er skaffet materialer, lavet en prototype, og 3D-printerne er blevet indstillet, så der er klar til at blive printet "24-7", også hen over påsken.

- Vi har også lavet en aftale med 3Dprinted i Auning, som også vil være med i produktionen, siger Ole Kjær og fortæller, at de to virksomheder tilsammen råder over syv printere, der vil kunne printe i omegnen af 100 visirer i døgnet.

Det glæder Ole Kjær, at SmartPart Production kan være med til at gøre en forskel, og for ham har det været naturligt at tilbyde sin hjælp.

- Hvis der er et behov, så er det menneskeligt, at man hjælper, og jeg har ikke brugt så meget tid på at tænke over det. For mig er det nok mere handling frem for snak, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce