Annonce
Norddjurs

Lokale folk skaber liv på Meilgaard Slotskro

Søskendeparret Karin og Lisbeth Jungersen overtager fra 1. april driften af Meilgaard Slotskro, hvor de byder på mad, som man kender den fra deres mange år i Den gamle Stald på Gl. Estrup. Foto: Anne Myrup Pedersen
Når Meilgaard Slotskro 1. april slår dørene op, er det med nye, men velkendte ansigter. Søstrene Karin og Lisbeth Jungersen, der har en fortid på Den Gamle Stald på Gl. Estrup, har overtaget forpagtningen fra godsejer, Michael Iuel.

Meilgaard: Det er velkendte ansigter, der har overtaget forpagtningen af Meilgaard Slotskro. Karin og Lisbeth Jungersen, der kommer med henholdsvis 12 og 13 års erfaring fra restaurant Den Gamle Stald på Gl. Estrup har overtaget spisestedet, som de åbner 1. april.

- Vi elsker at arbejde sammen, og vi har bare fundet ud af, at vi er et rigtig godt team, siger Karin Jungersen om beslutningen om at overtage Slotskroen.

Forpagtningen af Den Gamle Stald, som Lisbeth Jungersen havde sammen med Connie Haslund, sluttede til nytår, da Connie Haslund valgte at gå på pension, men de to søstre havde stadig lyst til at arbejde sammen. Og det skulle være et sted på Djursland, da de bor i henholdsvis Ørsted og St. Sjørup.

- Vi var rundt at kigge forskellige steder på Djursland, blandt andet på Mosebrugscentret i Stenvad, men det kunne ikke lade sig gøre, da det var en for integreret del af museet, siger Karin Jungersen.

Meilgaard Slot kom på tale, men der var jo forpagtere, mente de to søstre, indtil Lisbeth Jungersens grønthandler i Grenaa kunne fortælle, at det var der ikke.

- "Giv mig lige en time", sagde han og så ringede han til Michael Iuel (godsejeren, red.) på Meilgaard. Han var træt af selv at drive det, da han er revisor og ikke inden for branchen, og så kom der en aftale i stand, siger Karin Jungersen.

Annonce

Sommeråbent i restauranten

Selv om aftalen om forpagtning kom i stand først på året, så overtager Jungersen-søstrene først driften af slotskroen 1. april. Køkkenet skal nemlig renoveres for at skabe bedre arbejdsforhold.

- Den gamle kostald skal fjernes, og så skal der planeres, så grovkøkkenet og køkkenet kommer i niveau, siger Karin Jungersen.

Planerne for slotskroen er både selskaber og åben restaurant, men i år bliver der kun sommeråbent i restauranten i de seks uger, hvor skolerne har sommerferie.

- Vi gider ikke sidde i februar og marts uden kunder i restauranten, som vi har prøvet med Den Gamle Stald, og fordi vi har overtaget det så sent, så når vi ikke at holde restauranten åben i forbindelse med vinterferie og påske, men det kommer vi til fra næste år, lover Karin Jungersen.

Selskaber derimod er der mulighed for at booke hele året, og de to søstre har allerede fået bestillinger ind.

- Vores facebook-opslag, som blev lagt op sidste weekend, har allerede givet os to bookinger, og så har vi bookinger, der er fulgt med os fra Den Gamle Stald, plus vi har overtaget bookinger fra Meilgaard, siger Karin Jungersen.

Der er to lokaler på Slotskroen, hvoraf den gamle hestestald har plads til 40 mennesker, og det store lokale har plads til 100 personer.

- Men som på Gl. Estrup kan vi også sagtens gøre det hyggeligt, selv om man kun er 20 personer, siger Karin Jungersen.

"Lisbeths mad"

Stilen på Meilgaard Slotskro kommer til at blive den samme, som der var i Den Gamle Stald, fortæller Karin Jungersen.

- Det bliver Lisbeths mad, som folk kender den, siger hun.

Og at "Lisbeths mad" er populær, vidner de mange kommentarer på søstrenes facebook-opslag om. I skrivende stund har mere end 600 personer liket opslaget, og 159 personer har kommenteret det. Der bliver ønsket tillykke med overtagelsen og mange skriver, at de glæder sig til at besøge stedet og komme ud og nyde den gode, velkendte mad.

Overtagelsen af Meilgaard Slotskro markeres med en reception, og datoen for den og yderligere oplysninger vil løbende blive lagt op på stedets facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce