Annonce
Randers

Lokale folketingskandidater om Løkkes overraskende udmelding: Sammen om Randers - men ikke om Danmark

Med de lokale briller på ser Malte Larsen og Michael Aastrup en stor fordel i et tæt samarbejde. Men at sidde i samme regering ligger ikke i kortene. Foto: Emil Häggqvist
Det trækker ikke umiddelbart op til SV-regering, hvis man spørger de lokale folketingsmedlemmer fra Socialdemokratiet og Venstre.
Annonce

Randers: En af de mere opsigtsvækkende udmeldinger i valgkampen indtil nu, kom torsdag morgen. I en ny samtalebog med Lars Løkke Rasmussen (V) åbner statsministeren og Venstres frontfigur nemlig for første gang døren på klem for at danne regering med Socialdemokratiet.

Bogen ’Befrielsens Øjeblik – Samtaler med Lars Løkke Rasmussen’, der er skrevet af Kirsten Jacobsen, er nu gået hen og blevet noget af en bombe midt i en i forvejen livlig valgkamp.

I Randers har de to lokale kandidater, og nuværende folketingsmedlemmer, Michael Aastrup Jensen (V) og Malte Larsen (S) i forvejen allieret sig i valgkampen under sloganet ”Sammen om Randers”. Derfor kunne man være fristet til at tro, at udmeldingen fra Lars Løkke Rasmussen måske kunne få de to til at omskrive sloganet til ”Sammen om Danmark,” men så langt er ingen af de to villige til at gå.

- Vi går benhårdt efter en ren S-regering, for det er det vi mener, kan give det bedste brede samarbejde. Selvfølgelig kræver det, at vi kan danne en mindretalsregering, efter mandaterne er talt op, og det kan vi ikke spå om endnu, siger Malte Larsen.

Der virker altså ikke umiddelbart til at være lagt op til et landsdækkende samarbejde med Venstre fra partitoppen i Socialdemokratiet, og spørger man Michael Aastrup Jensen fra Venstre, er der bestemt heller ikke noget klart tegn på, at statsministerens tanker har bredt sig til Randers.

- Både som borgmester og som folketingsmedlem har jeg altid gået op i, hvordan man kan have et tæt samarbejde på tværs af partierne.

- I forhold til Lars Løkkes bog har jeg ingen kommentarer, siger han kortfattet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce