Annonce
Randers

Lokaler står stadig tomme på Rådhustorvet: Her er den årlige husleje

Huslejen i byens ældste bygning på Rådhustorvet har sin naturlige forklaring, lyder det fra EDC Erhverv Danebo i Randers. Arkivfoto: Fakri Aldin Koleilat

Den sidste sandwich blev langet over disken på Rådhustorvet 7 tilbage i september sidste år, da Tanja's Delicafé rykkede ud. Siden har de 113 kvadratmeter været udbudt som lejemål - foreløbig forgæves.

Annonce

Randers: Næsten otte måneder efter, at Tanja Madsen flyttede Tanja's Delicafé ud af lokalerne på Rådhustorvet 7, står lejemålet stadig tomt.

Sandwich- og tapasforretningen havde sidste åbningsdag 9. september i Randers for i stedet at have sin base i Laurbjerg, og dengang forklarede indehaver Tanja Madsen til Amtsavisen, at hun siden sin tilbagevenden fra barsel for et par år siden ikke havde været i stand til med personalets hjælp at hente et overskud hjem fra lejemålet med den gode beliggenhed.

Og beliggenheden med en central placering på Rådhustorvet er da også med til at presse huslejen op. Ifølge EDC Erhverv Danebo beløber den årlige husleje for lejemålet sig til 240.000 kroner for de 113 ledige kvadratmeter. Og med en månedlig husleje på 20.000 kroner har der derfor selvsagt været brug for at lange rigelige mængder sandwich, tapas og delikatesser over disken for at hente udgifterne hjem til husleje, personale og levnedsmidler samt elektricitet, vand og varme.

Annonce

Ligner nyt spisested

Prisen har dog sin logiske årsag, fortæller Sara Bøgelund Brüner Kristensen, ejendomsmægler hos EDC Erhverv Danebo, der udbyder lejemålet.

- Der er allerede et stort køkken, ligesom der er etableret udsugning. Hvis man først skal anskaffe et køkken og spisevægge og alle de øvrige ting, som der nu engang er krav til, koster det lynhurtigt en kvart million. Derfor er prisen også, som den er, forklarer Sara Bøgelund Brüner Kristensen om den økonomiske fordel i, at tingene allerede står klar.

Ifølge ejendomsmægleren peger pilen derfor i høj grad på restaurationsbranchen, når det kommer til en kommende lejer.

- Jeg tror, det ender med at blive noget café, bar eller restaurant - et eller andet med noget mad. Det bliver ikke sko eller tøj, forudser Sara Bøgelund Brüner Kristensen.

EDC Erhverv Danebo har siden sidste år løbende haft en del fremvisninger på Rådhustorvet 7, og senest har der været to andengangsvisninger med mulige erhvervsdrivende i bygningen, der kuriøst nok er byens ældste.

Annonce

Hele ejendommen til salg

De 240.000 kroner dækker husleje til lejemålet på 113 kvadratmeter, men derudover er der mulighed for i tilgift at leje ejendommens første- og anden sal, hvor der tidligere har været kontorfællesskab. I mellemtiden er også Din PCpartner i kælderen flyttet ud, således at det er muligt at overtage fire etager frem for blot en enkelt.

I starten ønskede udlejeren at få lejet flere etager ud i det samme lejemål, hvilket kan være en af årsagerne til, at den rette virksomhed endnu ikke er flyttet ind på adressen.

- For mange år siden lå Klostercaféen der, og egentlig var det drømmescenariet, at nogen ville leje det hele og lave en hyggelig café eller restaurant. Men det er svært, fordi det netop fordeler sig over flere etager på den måde, som det nu gør, medgiver erhvervsmægleren.

Alle etagerne hænger sammen gennem en trappe, der står placeret inde i ejendommen, og der er flere muligheder for at skræddersy sig til den løsning, der passer en ny lejer bedst. Faktisk er det også muligt at gå linen ud og erhverve sig Randers' ældste bygning, da hele ejendommen, hvor det rustikke præg og de rå vægge er bevaret af ejeren, er til salg, fortæller Sara Bøgelund Brüner Kristensen.

Annonce

Huslejeniveau i orden

At huslejen skulle være hamper i Randers, er ikke noget, EDC Erhverv Danebo modtager nævneværdige klager over.

- Der har været skrevet meget om det, og det er noget, der har været meget fokus på i det hele taget, men jeg synes faktisk ikke, at det er dét, vi oplever, og det er ikke et emne, der går igen, når vi har fremvisninger i byen. Det er ikke på grund af huslejeniveauet, at folk ikke vil til Randers, så handler det om andre ting, siger Sara Bøgelund Brüner Kristensen uden dog at kunne pege på deciderede eksempler.

Først og fremmest ser det ud til, at kurven på en eller anden måde skal knækkes for potentielle erhvervsdrivende i kommunen.

- Måske kan der være en ond spiral i, at noget lukker ned, sådan så der er mere, der kommer til at stå tomt. Nogen kan af samme grund måske blive afskrækket fra at starte noget op, vurderer erhvervsmægleren og fortsætter:

- Ved sådanne lejemål oplever vi ofte, at folk viser stor interesse, når de er ude for at se det, men når det så kommer til stykket, synes de lige pludselig, at det alligevel er et stort spring. Med erhverv ligger der en proaktiv forpligtelse hos os, og det er os, der sørger for at ringe rundt til folk for at se, om vi kan få nogen til at flytte hertil eller eventuelt flytte nogen af de, der allerede befinder sig i lokaler andre steder i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce