Annonce
Norddjurs

Lokalkendt er ny skoleleder i Ørum-friskole: - Jeg glæder mig helt vildt

Marken, hvor skolen skal være, med skolebestyrelsesmedlem Joachim Glerup Andersen, nyansat skoleleder Michael Christiansen og bestyrelsesmedlem Rune Høgh. Der er kun fem måneder til skolestart for Min Friskole i Ørum på Norddjurs. Foto: Line Juul Christiansen
Med bopæl i Ramten og med lærererfaring fra både Ørum Skole og Grenaa, har den nyansatte skoleleder ved Min Friskole i Ørum, Michael Christiansen, lokaltilknytningen i orden. Han glæder sig til at prøve noget nyt og blive en del af den begejstring, som omslutter det nye skoleprojekt.
Annonce

Ørum: Bestyrelsen for MIN Friskole i Ørum har per 1. april ansat Michael Christiansen som leder af skolen. Dette skal endeligt godkendes ved den kommende generalforsamling.

- Vi søgte en leder med erfaring, engagement, humor, og ikke mindst lokalt kendskab. Det har vi fundet med Michael, siger Joachim Glerup Andersen, medlem af skolens bestyrelse. Bestyrelsesmedlem Rune Høgh supplerer:

- Samtidig er han en meget respekteret person i området, og det er en fantastisk mulighed. Det lokale kendskab giver en masse nye vinkler på MIN Friskole og for at udvikle samarbejdet med områdets foreninger, organisationer og firmaer.

Den læreruddannede kommende skoleleder har den seneste årrække været ansat ved 10. klasse-skolen i Grenaa. Desuden har han haft en ledelsesrolle i Ung Norddjurs, som blandt andet driver en klub i Ørum. Før det var han i en længere periode ansat som lærer i folkeskolen i Ørum. Selv bor han i Ramten.

Annonce

Nye udfordringer

- Jeg søgte jobbet, fordi jeg har fulgt projektet på sidelinjen. Samtidig er jeg et sted i mit liv, hvor jeg har brug for nogle nye udfordringer og noget at begejstres over, forklarer Michael Christiansen.

Han glæder sig meget til at starte første april og komme i gang med at være en del af den energi, han oplever i projektet.

Den nye friskole er nu oppe på 174 tilmeldte børn, hvoraf de 132 starter til august 2020. Der er også lavet aftale om bygning af midlertidige pavilloner til skolen - og de fleste skolemøbler er i hus takket være en generøs lokal virksomhed. Næste trin for skolen bliver nu at ansætte lærere, pædagoger og andre, som er nødvendige for at drive en skole.

- Min friskole har allerede mange involverede ildsjæle, og min opgave bliver fremover at få endnu flere elever, forældre og ansatte til at føle, at det også er deres skole, siger Michael Christiansen.

Annonce

Taknemmelig for opbakning

- Når jeg begynder, er jeg den eneste, der "er der". Så skal jeg i gang med stillingsopslag, og når lærerne så er ansat, kan vi arbejde videre med udkastene til læringsplaner udfra bestyrelsens fokuspunkter, forklarer han.

Et punkt, han håber at bidrage med, er at styrke skolens elevers fremtidige samarbejde med de lokale virksomheder, som allerede er engagerede.

- Så snakker vi læring i praksis, forklarer han.

- Jeg glæder mig helt vildt, slår han fast og forklarer, at han er meget taknemmelig for den store opbakning, han har fået lokalt, efter hans ansættelse blev offentliggjort i fredags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce