x
Annonce
Østjylland

Lokalradio mangler medarbejdere: - Vi har brug for friske kræfter

Radio Djursland flyttede i maj 2019 fra lokalerne i Mogensgade, hvor billedet er fra, til mere praktiske lokaler i Søndergade. Foto: Radio Djursland
Radio Djursland søger nye frivillige, da alderen er begyndt at trykke for de nuværende frivillige. - Ellers overlever radioen ikke, siger formand Brian Følle Petersen.

Grenaa: Har du en radiovært gemt i maven, eller kunne du bare godt tænke dig at gå til hånde eller være frivillig på en lokalradio, så har du nu chancen.

Radio Djursland, der holder til i Søndergade i Grenaa, søger nemlig nye frivillige.

- Vi har brug for flere friske kræfter, hvis radioen skal overleve. Radioens økonomi er rimelig, så det er ikke der, skoen trykker, men det er alderen, der begynder at trykke for vores frivillige, så hvis vi skal sikre den, så skal vi være på forkant, siger Brian Følle Petersen, der er formand for Radio Djursland.

Radioen har omkring 15 medarbejdere, men de fleste er pensionister og kan ikke blive ved at følge med, så derfor søger radioen nu omkring fem nye medarbejdere.

De nye folk skal blandt hjælpe med at lave udsendelser, holde lokaler rene, tage telefon i ønskeprogrammer og Radio Bingo og tage del i bestyrelsesarbejdet, men det er ikke et krav, at man har lyst til eller kan det hele.

- Folk skal bare byde ind med det, de kan, og vi er også åbne for nye tanker og idéer, men vi har selvfølgelig et koncept, som vi har fået sendetilladelse efter, siger Brian Følle Petersen.

Annonce

Målgruppen er plus 50

Der er ikke et krav om, at de nye frivillige skal have en bestemt alder, men Brian Følle Petersen forestiller sig, at det vil være folk mellem 40 og 70 år.

- Vores målgruppe er plus 50 år, så det vil passe meget godt ind, og så skal det samtidig også være folk, der har tid til at være i studiet om eftermiddagen, for vi sender live og ikke båndet, fastslår formanden.

Radio Djursland sender mandag til torsdag i tidsrummet 14-17, fredag fra 14-16 og lørdag fra 15-06 og derudover sendes der mandag aften fra 18-24 et program rettet mod de unge.

Natradio-delen er non-stop musik, men ellers er der værter på.

- Vi skal sende 15 timers nyproduceret radio hver uge for at få mediestøtte, siger Brian Følle Petersen.

Blandt de populære programmer er Radio Bingo og ønskeprogrammerne.

Radio Djursland, der til sommer kan fejre 17 års fødselsdag, flyttede i maj 2019 fra Mogensgade til Søndergade, lige overfor Aldi, for at opfylde et længe næret ønske fra radioens besøgende om bedre adgangsforhold uden trapper og brosten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce