Annonce
Østjylland

Lokalsamfund nåede ikke at lægge 3 mio. kr. på bordet: Nu forlænges kampagne for at sikre donation til byens nye samlingssted

SuperBrugsen Auning har stået for kampagnen, der sætter fokus på at handle lokalt, og som er en halv mio. kr. fra at nå målet, der udløser en donation på 50.000 kr. til Auning Aktivitetspark. Foto: Søren Ladefoged
En lokal kampagne, der skulle støtte det lokale butiksliv og samtidig samle ind til Auning Aktivitetspark nåede fredag ved deadline ikke i mål med de 3 mio. kr., der skulle være handlet for lokalt. Derfor går kampagnen nu ind i forlænget spilletid.

Auning: En halv mio kr. Så meget er de handlende i Auning fra at udløse en lokal donation på 50.000 kr. til byens projekt Auning Aktivitetspark, hvor nye idræts- og udefaciliteter skal udgøre et nyt samlings- og tiltrækningssted i byen.

Siden 12. august har handlende i Auning kunnet afleverer boner på købte varer i byens specialbutikker, og var der handlet for 3 mio. kr. lokalt inden 8. oktober, ville SuperBrugsen donerer yderligere 50.000 kr. til projektet.

Men sådan skulle det ikke gå. Ved tidsfristens udløb er der samlet ind i omegnen af 2,5 mio. kr.

Annonce

Mads Bjerregaard, der er formand for foreningen Auning Aktivitetspark, kan ikke sætte en finger på, hvor kampagnen er knækket, men han er glad for den lokale støtte til parken – fra både de handlende og Auning-borgerne – han fortsat oplever.

- Uden folk her ville vi jo ikke eksistere, så vi er hammer glade for støtten, siger han.

Ifølge foreningens formand er en donation på 50.000 kr., som SuperBrugsens kampagne stiller i udsigt, enormt vigtigt for driften af aktivitetsparken.

- Man kan sige, at alle (donationer, red.) er vigtige, for vi skal kunne drive stedet selv. Der er mange løbende udgifter, så vi er dybt afhængige af donationer og medlemmer, og at nogle vil være med til at drifte det. Anlæggelse af parken er jo hovedsaligt gennem fonde, men vi er fuldstændig afhængige af andre indtægter, så den kan blive stående.

Mads Bjerregaard forklarer, at foreningen stadig er i gang med fondsansøgninger om hjælp til anlæggelsen af de resterende etaper.

- Vi er afhængige af, at de (fondene, red.) giver noget, før vi kan anlægge videre. Tingene går lidt langsommere, end man regner med – også set i lyset af, at vi jo er amatører, der gør det ved siden af vores arbejde. Men det er super vigtigt for byen, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, vi når i mål (med kampagnen, red.), og jeg tror nu, det i virkeligheden handler om, at folk skal huske at aflevere bonerne, siger han.
Én kuvert med over 150.000 kr.

I SuperBrugsen Auning, der står bag kampagnen og den mulige donation, forklarer uddeler Anders Rasmussen, at de har valgt at forlænge fristen, for han er sikker på med 14 dage mere at løbe på, så skal de nok nå de tre millioner kr.

- Vi er ikke noget helt i mål, men der har simpelthen været så god opbakning her til sidst, at vi har valgt at forlænge det i 14 dage. Går vi bare 14 dage tilbage, så var vi langt fra, men nu er vi tæt på. Med den indsats, der er blevet leveret på det sidste, fortjener folkene bag aktivitetsparken lige 14 dage mere at løbe på, siger han.

Anders Rasmussen fortæller, at det hurtigt kan tage fart. Han har åbnet en kuvert med boner for over 150.000 kr., forklarer han.

- Det har været sjovt at følge. Der kom én ind på over 150.000 kr. Der var så også blevet købt en bil, men sådan én er sjov at åbne, siger han.

Hvad gør I, hvis I ikke når målet på de næste 14 dage?

- Så holder vi. Men vi når det, hvis kunderne holder skruen i vandet de næste 14 dage.

Modsat tidligere kan boner fra køb i SuperBrugsen nu også indgå i indsamlingen af de 3 mio. kr.

Den nye tidsfrist løber til og med søndag den 24. oktober.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce