Annonce
Østjylland

Lokalsamfund nåede ikke at lægge 3 mio. kr. på bordet: Nu forlænges kampagne for at sikre donation til byens nye samlingssted

SuperBrugsen Auning har stået for kampagnen, der sætter fokus på at handle lokalt, og som er en halv mio. kr. fra at nå målet, der udløser en donation på 50.000 kr. til Auning Aktivitetspark. Foto: Søren Ladefoged
En lokal kampagne, der skulle støtte det lokale butiksliv og samtidig samle ind til Auning Aktivitetspark nåede fredag ved deadline ikke i mål med de 3 mio. kr., der skulle være handlet for lokalt. Derfor går kampagnen nu ind i forlænget spilletid.

Auning: En halv mio kr. Så meget er de handlende i Auning fra at udløse en lokal donation på 50.000 kr. til byens projekt Auning Aktivitetspark, hvor nye idræts- og udefaciliteter skal udgøre et nyt samlings- og tiltrækningssted i byen.

Siden 12. august har handlende i Auning kunnet afleverer boner på købte varer i byens specialbutikker, og var der handlet for 3 mio. kr. lokalt inden 8. oktober, ville SuperBrugsen donerer yderligere 50.000 kr. til projektet.

Men sådan skulle det ikke gå. Ved tidsfristens udløb er der samlet ind i omegnen af 2,5 mio. kr.

Annonce

Mads Bjerregaard, der er formand for foreningen Auning Aktivitetspark, kan ikke sætte en finger på, hvor kampagnen er knækket, men han er glad for den lokale støtte til parken – fra både de handlende og Auning-borgerne – han fortsat oplever.

- Uden folk her ville vi jo ikke eksistere, så vi er hammer glade for støtten, siger han.

Ifølge foreningens formand er en donation på 50.000 kr., som SuperBrugsens kampagne stiller i udsigt, enormt vigtigt for driften af aktivitetsparken.

- Man kan sige, at alle (donationer, red.) er vigtige, for vi skal kunne drive stedet selv. Der er mange løbende udgifter, så vi er dybt afhængige af donationer og medlemmer, og at nogle vil være med til at drifte det. Anlæggelse af parken er jo hovedsaligt gennem fonde, men vi er fuldstændig afhængige af andre indtægter, så den kan blive stående.

Mads Bjerregaard forklarer, at foreningen stadig er i gang med fondsansøgninger om hjælp til anlæggelsen af de resterende etaper.

- Vi er afhængige af, at de (fondene, red.) giver noget, før vi kan anlægge videre. Tingene går lidt langsommere, end man regner med – også set i lyset af, at vi jo er amatører, der gør det ved siden af vores arbejde. Men det er super vigtigt for byen, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, vi når i mål (med kampagnen, red.), og jeg tror nu, det i virkeligheden handler om, at folk skal huske at aflevere bonerne, siger han.
Én kuvert med over 150.000 kr.

I SuperBrugsen Auning, der står bag kampagnen og den mulige donation, forklarer uddeler Anders Rasmussen, at de har valgt at forlænge fristen, for han er sikker på med 14 dage mere at løbe på, så skal de nok nå de tre millioner kr.

- Vi er ikke noget helt i mål, men der har simpelthen været så god opbakning her til sidst, at vi har valgt at forlænge det i 14 dage. Går vi bare 14 dage tilbage, så var vi langt fra, men nu er vi tæt på. Med den indsats, der er blevet leveret på det sidste, fortjener folkene bag aktivitetsparken lige 14 dage mere at løbe på, siger han.

Anders Rasmussen fortæller, at det hurtigt kan tage fart. Han har åbnet en kuvert med boner for over 150.000 kr., forklarer han.

- Det har været sjovt at følge. Der kom én ind på over 150.000 kr. Der var så også blevet købt en bil, men sådan én er sjov at åbne, siger han.

Hvad gør I, hvis I ikke når målet på de næste 14 dage?

- Så holder vi. Men vi når det, hvis kunderne holder skruen i vandet de næste 14 dage.

Modsat tidligere kan boner fra køb i SuperBrugsen nu også indgå i indsamlingen af de 3 mio. kr.

Den nye tidsfrist løber til og med søndag den 24. oktober.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Østjylland For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Annonce