Annonce
Navne

Lokalt advokatfirma ansætter topanklager fra Nordjyllands Politi

Peter Rask (tv) og Jesper Nikolajsen klar til et nyt samarbejde. Pressefoto
Nikolajsen Advokatfirma har ’stjålet’ en af Nordjyllands Politis mest erfarne kræfter, Peter Rask, der nu skifter fra anklager til forsvarer.
Annonce

Nikolajsen Advokatfirma opruster nu på det strafferetslige område.

- 1. januar byder vi velkommen til advokat Peter Rask, der kommer fra en stilling som senioranklager hos Nordjyllands Politi og har mere end 30 års erfaring inden for strafferet og har møderet for Landsret. Der er dermed tale om en stor kapacitet, der så at sige flytter om på den anden side af bordet fra anklager til forsvarer for vores klienter, siger advokat og indehaver, Jesper Nikolajsen.

Annonce

Tidligere modstandere

- Vi er meget glade for, at Peter Rask har skiftet side og nu er blevet forsvarsadvokat. Peter Rask er en af Danmarks absolut dygtigste jurister inden for strafferet og har været en af mine sværeste modstandere i retten, hvorfor det nu er betryggende at stå på samme side, siger Jesper Nikolajsen og fortsætter:

- Vi har stor efterspørgsel fra klienter, der ønsker at få hjælp til strafferetslige sager, og nu kan vi hjælpe dem med en kapacitet ud over det sædvanlige. Det er vi mere end glade for. Peter skal lede strafferetsafdelingen i Nikolajsen Advokatfirma, så vi udnytter hans viden og kompetencer optimalt.

Annonce

Jeg vil prøve noget nyt

59-årige Peter Rask er født og opvokset i Hobro. Han fik sin juridiske embedseksamen fra Aarhus Universitet i 1986, og derfra gik det ellers videre til jobs som politifuldmægtig i Fredericia, på Færøerne og hos Statsadvokaten i Aalborg. I 2003 blev han vicepolitimester i Løgstør Politi og i 2007 advokaturchef hos Anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi, og han har beklædt stillingen som senioranklager i Nordjyllands Politi siden 2014.

- Der er flere grunde til, at jeg nu går ’over til fjenden.’ For det første har jeg lyst til at prøve noget nyt i mit lange arbejdsliv, og jeg ser frem til at hellige mig juraen og klienterne i stedet for at være så styret og reguleret af tavler, plancher og måltal, som man desværre er i dag i Anklagemyndigheden. Tilfældigvis stødte jeg ind i Jesper Nikolajsen, da vi mødtes som modparter i retten i en sag, og en løs snak i en pause blev til flere samtaler, der så endte med et samarbejde, forklarer Peter Rask.

Annonce

En forskel for ofrene

Peter Rask har erfaring med alle typer straffesager i både by- og landsret, herunder sager om omfattende økonomisk kriminalitet, større volds- og drabssager, komplekse narkotikasager, arbejdsmiljøsager og andre miljøsager.

- Jeg ser tilbage på min tid som anklager med tilfredshed. Jeg føler, at jeg har gjort en forskel for ofrene, og jeg har tiltro til, at jeg bliver en god forsvarer, fordi jeg kender politiets arbejdsmetoder og ved, hvor skoen trykker i en sag, forklarer Peter Rask. Han har flere gange været i de landsdækkende medier i rollen som anklager i spektakulære sager som for eksempel i en sag fra Gandrup, hvor en ung mand slog sine forældre og sin bror ihjel, og en sag fra Brønderslev, hvor en mor skar halsen over på sin datter.

- Der er nogle af sagerne, der efterlader et stort indtryk, fordi omstændighederne er så ulykkelige, siger Peter Rask.

Annonce

Jura i øjenhøjde

Nikolajsen Advokatfirma har kun oplevet vækst siden etableringen 1. maj 2016. Advokatfirmaet er allerede landsdækkende med fire jurister, tre sekretærer og kontorer i Aalborg, Aarhus, Odense og Roskilde.

- Hemmeligheden bag den hurtige vækst? Jeg tænker, at det skyldes, at vi fra starten har valgt at være et advokatfirma, der møder mennesker i øjenhøjde. Vi forsøger at praktisere jura, så alle – også den helt almindelige jævne dansker – kan få hjælp, der er til at forstå, siger Jesper Nikolajsen.

På den private front har Peter Rask, siden 1989, været gift med Birthe Rask Clausen, der er psykolog på Børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Parret bor i Arden og har fire døtre og to børnebørn på tre år. Peter Rask bruger fritiden i sommerhuset i Helberskov og på løbeture i den nærliggende Rold Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce