Annonce
Sport

Lokalt håndboldoverblik: Fin pointhøst for de lokale hold

Få et overblik over weekendens lokale håndboldkampe, hvor både Randers HH's og Randers HK's talenter viste sig frem, mens Hornbæks damer og herrer i 2. division også var i ilden.

Annonce

Randers HH-drenge på den store klinge

Arkivfoto.

Til trods for en skadesplaget trup, der kun talte ti spillere, var der aldrig tvivl om resultatet, da Randers HH slog TTH med 27-20.

Grundlaget for sejren blev lagt det første kvarter, hvor en velsmurt Randers HH-maskine totalt overrumplede gæsterne og bragte sig foran 10-4.

- Vi ramte det helt rigtige spændingsniveau og fik en flyvende start. Vi spillede næsten fejlfrit, hvilket gav TTH svære arbejdsbetingelser i angrebet, så vores målmand rigtig kunne tage fra, siger Kim Johansen, træner for Randers HH.

TTH formåede at gøre kampen mere lige ved at skifte til et 5:1-forsvar, men ikke mere end at Randers HH gik til pause med en sikker seksmålsføring.

I anden halvleg sad udvisningerne løst hos dommeren, der hele seks gange sendte en af de grønblusede til afkøling på bænken, mens gæsterne også fik deres andel. De mange periode i over- og undertal brød rytmen i kampen, men TTH formåede aldrig at komme tættere på end ved stillingen 24-20.

- Sejrens størrelse var helt fortjent. Vi spillede bedre end dem, fordi vi ramte spændingsniveauet, alle mand turde gå mod kassen og begge vores målmænd havde en god dag. Det var første gang i sæsonen, at vi rigtig kom op på den store klinge, så det var en fornøjelse for os i trænerteamet at se på, siger Kim Johansen.

U18 Drenge, 1. division

Randers HH - TTH 27-20 (15-9)

Randers HH: Mathias Jessen 6, Mathias Olsen 6, Mads Roed 5, Magnus Vistoft 3, Jeppe Varming 3, Tobias Degn 2, Martin Vemmelund 1, Søren Enøe 1.

Skjern knuste U16-drenge fysisk

Randers HH's U6-drenge fik i den grad ørerne i maskinen, da de mødte Skjern. Hele 43 gange formåede gæsterne at sende bolden i nettet, og så måtte randrusianerne for anden gang i sæsonen gå fra banen med et sviende nederlag på 20 mål.

Fra sidelinjen kunne Randers HH's træner, Jørgen Gluver, allerede efter et kvarter se, at det var en kamp, der ville ende med en ordentlig afklapsning.

- Vi slog simpelthen op i banen. Der var bare ikke mere at komme efter. De var os fysisk overlegne, og der må vi bare erkende, at vi er udfordrede. Vi forsøgte at reparere på det undervejs ved blandt andet at gå ned i et mere passivt forsvar, men det er svært at ændre den slags undervejs i kampene - særligt når drengene ikke har trænet det så meget, lyder det fra træneren, der kunne se sit hold komme bagud med hele 13 mål i første halvleg.

Måldifferencen i pausen kunne dog have været lavere, hvis udnyttelsesprocenten i angrebet havde været større.

- Vi spillede egentlig fint angrebsspil, men vi brænder vel 10-12 100 procents chancer, så vi får slet ikke lavet de mål, som spillet berettiger til, siger Jørgen Gluver, der ikke tager det så tungt, at holdet for anden gang taber med 20 mål.

- De var ældre og fysisk større end os, så det er ikke dem, vi skal måle os med. Det er en læringsproces at møde den slags hold, og drengene lægger heldigvis hurtigt sådan et nederlag bag sig.

U16 Drenge, 1. division

Randers HH - Skjern Håndbold 23-43 (8-21)

Randers HH: Målscorere ikke oplyst.

Afbudsramte Randers HK-piger vandt sikkert

Skader og sygdom havde inden opgøret med TTH Holstebro gjort sit indhug i Randers HK's U18-hold. Kun syv markspillere var i stand til at trække i kamptrøjen, men det var til gengæld rigeligt til at køre en sejr på 27-19 i hus.

- Vi kom godt fra land og bragte noget fysik i vores aggressive forsvar, så vi fik lavet nogle spilstop og frembragt redninger, der gav os mulighed for at løbe noget kontra på dem. De lavede kun seks mål i første halvleg, og tre af dem var sådan nogle svipsere, som faktisk ikke burde gå ind, så vi dækkede rigtig, rigtig godt op, siger Mathias Broløs, træner for Randers HK, som særligt fremhæver Aia Raadshøj, der undervejs i kampen lavede hele 12 spilstop.

Randers HK vandt for halvanden uge siden med hele 18 mål mod TTH på udebane, men med lørdagens decimerede trup var der ikke kræfter til en sejr i samme størrelsesorden.

- Vi var ramte på ressourcerne til sidst, hvor der kom lidt tekniske fejl på grund af træthed, men det er positivt, at vi kan vinde en kamp med så få midler. Disciplinen var god, og vi formåede at holde skruen i vandet, selvom vi havde føringen hele vejen igennem, så det var en solid sejr, siger Mathias Broløs.

U18 Piger, 1. division

Randers HK - TTH Holstebro 27-19 (14-6)

Randers HK: Christina Hansen 8, Josephine Omann 6, Astrid Lynnerup 5, Mie Jensen 4, Aia Raadshøj 2, Mathilde Orkild 1, Cecilie Kilsgaard 1.

Forsvaret banede vejen

Randers HK's U16-hold hentede en vigtig sejr på 26-17 over puljerivalen Strandby/Elling, der sender kronjyderne op på andenpladsen, som giver adgang til ligaen i det nye år.

Det startede ellers sløjt for Randers HK, som hurtigt kom bagud 0-3, men så blev der i den grad sat en prop i den blå defensiv. 2-4 blev, som halvlegen skred frem, vekslet til en suveræn føring på 11-5, og så kampen reelt afgjort.

- Vi har et godt fysisk forsvar, som Strandby/Elling ikke så godt kan lide, og efter lidt startvanskeligheder fik vi stillet os rigtigt, så vi kunne lukke af. Samtidig stod Marie Randrup i målet også rigtig godt. Det banede vejen for os, siger Klaus Bøge, træner for Randers HK.

Efter pausen var det randrusianske forsvar knap så kompakt, men gæsterne kom aldrig tættere på end seks mål.

- Vi spillede mere fornuftigt i angrebet, end vi har gjort længe. Vi fik sat spillet op, så vi kom frem til gode muligheder, og så har vi haft et problem med for mange tekniske fejl, men dem fik vi halveret, så det hjalp også lidt, siger Klaus Bøge.

U16 Piger, 1. division

Randers HK - Strandby/Elling IF 26-17 (13-6)

Randers HK: Frida Møller 6, Ida Callisen 5, Tania Knudsen 5, Sarah Ness 2, Cecilie Nygaard Jensen 2, Anna Gardum 2, Lea Gulløve 2, Emily Aaen 1, Anne Sofie Grønning 1.

Hornbæk kyste modstandere

For første gang i en måned gik Hornbæks damer fra banen med to point, da de på udebane slog Ikast Håndbold 27-21.

Hornbæk holdt hjemmeholdet fra scoringer de første ti minutter af kampen, hvilket i høj grad kunne tilskrives et forsvar, der formåede at sætte sig i respekt fra start.

- Vi spillede meget fysisk i forsvaret. Der gik ikke længe, før de begyndte at brokke sig over vores tacklinger, hvor jeg havde på fornemmelsen, at de blev lidt kyste af den her hårdhed. Der var ikke noget svinsk i det, vi var bare gode til at komme op og ramme dem, og dommeren tillod en rigtig god linje, siger Nicklas Fast, træner for Hornbæk SF, der fra sidelinjen kunne se den fysiske indsats give pote.

- De begyndte at spille mere sidelæns, og vi tillod dem at skyde fra distancen, hvor vi lagde fine parader, så vores målmand havde godt styr på dem.

I den anden anede af banen var der også en succesfuld aften, selvom Ikast forsøgte at overraske Hornbæk med et offensivt 4:2-forsvar, men det håndtere Nicklas Fast tropper til UG.

- Vi havde meget nemt ved at spille os igennem i angrebet, hvor vi lykkedes med at køre det samme system med lidt nye variationer og afleveringer. Det havde Ikast svært ved at løse, og når vi så samtidig dækkede rigtig godt op, så blev det til en sikker sejr, lyder det fra træneren.

Damer, 2. division.

Ikast Håndbold - Hornbæk SF 21-27 (9-13)

Hornbæk SF: Camilla Broberg 7, Nanna Bugge 7, Julie Kanz 5, Louise Ahrenholt 3, Emma Molbo 2, Kirstine Svoldgaard 2, Cille Valbjørn 1.

Hornbæk nedlægger protest efter drama

Der var vigtige point på spil i bundopgøret mellem Viborg og Hornbæk, men ingen af de to hold formåede at tage hjem med to point. I Hornbæk-lejren var man så utilfreds med afslutningen på den uafgjorte forestilling, at man efterfølgende nedlagde protest.

- Det sidste minut havde vi bolden i angrebet og spillede tiden ud. En af vores spillere blev så fuldstændig slagtet, hvor han havde muligheden for at lave en afgørende aflevering til en fri chance. Det takserede dommerne til en to-minutters udvisning og frikast efter tid i stedet for et rødt kort og straffekast, som reglerne ellers siger. Vi har derfor nedlagt protest, fordi jeg simpelthen ikke synes, det var i orden, siger Mathias Bak Andersen, træner for Hornbæk.

Begge hold fulgtes ad hele kampen, hvor Hornbæk havde fin succes i den defensive ende med et offensivt forsvar, mens der i anden halvleg også kom gang i angrebsspillet ved hjælp af syv mod seks-spillet.

- Vi ville gerne have haft de to point, men vi må også sige, at det er helt fair med et point til hvert hold. Der var ingen af holdene, der viste, at de var bedre end de andre - dog med det in mente, at vi på intet tidspunkt i kampen spillede op til vores topniveau, siger Mathias Bak Andersen.

Herrer, 2. division.

Viborg HK - Hornbæk SF 24-24 (11-10)

Hornbæk SF: Målscorere ikke oplyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Randers

På mundbindkravets første dag: Lokalt pizzeria uddelte gratis burgere og pitaer til kunderne

Annonce