Annonce
Mariagerfjord

Lokalt isfirma skal betale 10.000 kroner i bøde for dårlig mærkning

Vebbestrup Flødeis har sit hovedkvartér lidt nord for Hobro. Foto: Lars Rasborg
Vebbestrup Is lidt nord for Hobro fik ved Fødevarestyrelsens sidste besøg en alvorlig anmærkning og en bøde på 10.000 kroner. Mærkningen af isen var for andet besøg i træk ikke på plads.

Vebbestrup: Vebbestrup Flødeis kan godt være taknemmelig for, at smiley-ordningen ikke gælder for fødevareproduktion. For så ville Fødevarestyrelsen have forsynet dem med en rigtig sur smiley.

Først var der ikke helt styr på alle papirerne, som kræves som dokumentation for økologiske produkter. Så var der to gange i træk problemer med mærkning af isen. Leif Christensen, indehaver af Vebbestrup Flødeis, føler sig næsten udsat for en hetz.

Heldigvis kan elskere af den lokale flødeis tage det roligt. For ingen af anmærkningerne har handlet om hygiejne eller ingredienser. Bortset fra, hvis man altså gerne ville vide, hvad ingredienserne var.

Problemerne med økologi-papirerne skyldtes ifølge Leif Christensen, at isfabrikken har sine økologiske is fordelt på to frysehuse. For at alt lever op til de korrekte standarder i forbindelse med økologi, skal der så stå på fakturaen, hvilket lager isen kommer fra. Hvis fabrikken så sender en ordre til en større virksomhed, som f.eks. Bilka, hvor isen kommer fra to forskellige lagre, skal der være to forskellige fakturaer. Men ifølge Leif Christensen fungerer det ikke i praksis.

- Og det gik de jo helt i spåner over, husker Leif Christensen fra første besøg i år.

Leif Christensen har sammen med sin hustru, Mona, Vebbestrup Flødeis ved Hobro. Han indrømmer, at han nok kom til at være lidt hård ved Fødevarestyrelsen på deres første besøg i år. "Og så bliver de jo politi," konstaterer han. Foto: Lars Rasborg

Uenighed om mundtlig aftale

Ved de to næste besøg handlede det om hans mærkning af isen. Ifølge Leif Christensen havde han en mundtlig aftale med fødevarestyrelsen om at måtte bruge resten af sine låg med manglende deklarationer. Der fastholdt Fødevarestyrelsen, at der i så fald skulle påsættes en ny etikette med indholdsfortegnelse og næringsværdier.

- Så blev jeg jo sur på dem og så blev de sure på mig, og så bliver det jo til politi, konstaterer Leif Christensen.

- Det var jo ikke varer, som lå ude på hylderne, men produkter, som var her i produktionen.

Sagen er blevet lidt smådyr for Leif Christensen. Han har fået en bøde på 10.000 kroner for utilstrækkelig mærkning. Derudover har de seneste to besøg været med egenbetaling. Og det er dyrt.

En medarbejder fra Fødevarestyrelsen koster 840 kroner i kvarteret. De kommer altid to personer, og de seneste to besøg hos Vebbestrup Flødeis har varet over to timer.

- Det bliver cirka 15.000 kroner, fortæller Leif Christensen, som stadig har to betalte besøg til gode som følge af balladen. Men han lover, at der er fuldstændig styr på mærkningen nu.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce