Annonce
Norddjurs

Lokalt pizzeria med sur smiley: Cigaretrøg hang som en tåge i køkkenet

Collage: Iris/Scanpix + øvrige
For tredje gang på mindre end et halvt år har indehaveren af Bambino Pizza på Strandgade i Grenaa måttet indkassere en sur smiley. Årsagen er rygning i køkkenet og manglende dokumentation for egenkontrol.
Annonce

Grenaa: Noget tyder på, at det er svært for indehaveren af Bambino Pizza i Grenaa at leve op til helt grundlæggende krav, når det kommer til fødevaresikkerhed.

I hvert fald har Fødevarestyrelsens rejsehold været nødt til at give virksomheden anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på tre ud af sine sidste fire kontrolbesøg.

Det seneste af de fire besøg på pizzeriaet i Strandgade blev aflagt hen mod slutningen af marts i år. Besøget endte med endnu en sur smiley i rækken – blandt andet fordi de udsendte kontrollører nærmest måtte vifte sig vej gennem cigaretrøgen i virksomhedens køkken.

Ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg på Strandgade i Grenaa har Fødevarestyrelsens udsendte givet Bambino Pizza anmærkninger for ikke at efterleve de gældende regler om fødevaresikkerhed. Foto: Fødevarestyrelsen
Annonce

Brev førte til stressrygning

Årsagen var, som det har været tilfældet ved tidligere kontrolbesøg, at der var blevet røget indendørs. Det bekræftede et askebæger, som stod fuld af aske og cigaretskodder på et bord i køkkenet.

Indehaveren af pizzeriaet undskyldte med det samme, da overtrædelsen blev påpeget af kontrollørerne.

- Det gør jeg ikke igen. Men jeg blev så sur og stresset over et brev, jeg har modtaget, forsøgte han ifølge kontrolrapporten fra besøget at forklare sig.

Det spegede forklaringsforsøg hjalp dog ikke meget, og derfor måtte han indkassere en bøde for forholdet.

Annonce

Intet bevis for egenkontrol

Ved besøget kunne Fødevarestyrelsens udsendte desuden konstatere, at der - bortset fra den tunge tåge af cigaretrøg - var rent og pænt i køkkenet og omkring stedets pizzakøler.

Men Bambino Pizza var ikke i stand til overhovedet at fremvise noget dokumentation på udført egenkontrol. Kontrollørerne var i den forbindelse i kontakt med indehaverens datter, som oplyste, at hun styrer egenkontroldelen for sin far.

Hun vidste dog ikke, at egenkontrollen skulle være tilgængelig i virksomheden, og hun havde ikke mulighed for at komme ned med det før den efterfølgende dag.

Derfor endte også dette forhold med indkassering af en bøde.

Annonce

Håb om hurtigt genbesøg

Som følge af, at Bambino Pizza tilsyneladende er ret så dårlig til at efterleve de gældende regler samt de påbud, som Fødevarestyrelsens udsendte har givet stedet, vil virksomheden få to gebyrbelagte, opfølgende kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsens udsendte.

Står det til indehaver af Bambino Pizza, Harbi Mohammad, behøver Fødevarestyrelsen dog ikke at vente alt for længe med sit genbesøg.

- Det er ikke godt over for kunder og turister, at vi har en sur smiley til at hænge i vinduet. Derfor håber jeg, at der snart kommer en kontrol igen, siger han og forsikrer, at problemerne med røg i køkkenet og manglede egenkontrol-dokumentation er kommet forsvarligt på plads.

- Vi ryger ikke i køkkenet længere. Og den dokumentation, de vil have, er også på plads, bedyrer Harbi Mohammad over for amtsavisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Nye puljer for serieklubber: Kristrup rykker op - Helsted trækker nitten

Annonce