Annonce
Randers

Lettede lokale folketingskandidater: - Endelig!

Michael Aastrup Jensen (V) fra Assentoft var første mand på pletten, få minutter efter nyheden om det kommende Folketingsvalg havde forladt Christiansborg. Foto: Annelene Petersen
Der var lettelse at spore hus de lokale kandidater, efter at statsministeren udskrev Folketingsvalg.
Annonce

Randers: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har længe set sin modstander an, og tirsdag blev det så endeligt officielt. Fra talerstolen i Folketinget meddelte han, at der er udskrevet Folketingsvalg, og danskerne skal således i stemmeboksene 5. juni.

Timingen kunne ikke være meget bedre for den lokale venstremand Michael Aastrup Jensen, der kun få minutter senere stod klar på Rådhustorvet med bannere, pjecer og balloner, klar til at møde vælgerne.

- Jeg er meget glad for, at valget endelig kommer. Valgkampen var jo allerede reelt set allerede i gang. Jeg kommer lige direkte fra en debat på Randers HF & VUC, og dem har jeg vel haft omkring 30 af allerede. Så i en eller anden grad har der været valgkamp de sidste mange måneder, sagde han.

Under debatten på Randers HF & VUC tikkede en sms ind hos Michael Aastrup Jensen. ”Lars er i salen nu, hvorfor det?” – og så kunne Michael Aastrup Jensen godt lægge to og to sammen. Han måtte derfor forlade debatten fem minutter før tid, og hastede derefter ned til Rådhustorvet.

- Jeg er rent faktisk overrasket, men det skal helt sikkert nok blive godt. Nu kommer jeg til at ligge vandret i luften de kommende uger, men jeg er fuld af gåpåmod.

- Det, at vi nu har en officiel dato, gør, at vi kan få bannere op, og få sat valgplakaterne op på lørdag. Så på den måde bliver det nu mere konkret, også for alle de frivillige, som har stået på spring i lang tid nu, fortalte Michael Aastrup Jensen.

Et kæmpe lokomotiv sættes nu i gang, hvor frivillige skal dele pjecer ud, hænge bannere og valgplakater op, og så videre. Alt i alt skyder Michael Aastrup Jensen på, at omkring 50 mennesker kommer til at arbejde for ham på en eller anden vis.

De frivillige, som er tilknyttet SF og Charlotte Broman Mølbæks kampagnetog, har været klar længe. Pressefoto
Annonce

Tilfredse kandidater

Over hele linjen blandt de øvrige partier er der også udelukkende glæde og tilfredshed med, at valget er blevet udskrevet.

Ikke mindst hos SF, hvor Charlotte Bromann Mølbæk, som udover at være byrådsmedlem i Randers Kommune også er opstillet til Folketingsvalget i både Randers Nord og Randers Syd.

- Det er rigtig dejligt, at valget nu endelig kommer. For med det kommer forhåbentlig en ny regering, siger hun og slår fast, at SF er klar til yde sin del af arbejdet for at nå det mål.

- Vi har 40-50 frivillige, som allerede stod klar til at rykke ud i lørdags. Nu skal vi have koordineret tropperne, så vi er klar til en tur til på lørdag. Og så skal vi bare ud på gader og stræder, lave valgvideoer og indgå i debatter, siger hun.

Liberal Alliances spidskandidat på Djursland, Jens Meilvang, håber ikke på en ny regering. Alligevel glæder han sig også over, at der endelig er blevet trykket på valgknappen.

- Valgkampen er jo allerede godt i gang. I dag har jeg allerede været til to vælgermøder, i går var jeg også af sted, og jeg er også allerede booket op i de kommende uger. Hvis valget var blevet trukket meget længere ud, så havde det virkelig været hårdt at komme igennem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce