Annonce
Randers

Lotte rejste sig efter konkurs og sygdom: Nu har hun scoret en Gazellepris

Lotte Sølvtofte og hendes brillebutikker i Randers og Odense har netop modtaget Børsens Gazelle-pris  2020. Pressefoto
"Det bedste skulderklap i en hård, uigennemsigtig branche," siger optiker og ejer Lotte Sølvtofte.
Annonce

RANDERS: Brille-butikken By Sølvtofte i Østervold har netop modtaget Børsen ”Gazelle-pris”

- Det bedste skulderklap i en hård, uigennemsigtig branche. Vi er mega-stolte, siger optiker og ejer af by Sølvtofte, Lotte Sølvtofte.

- Som “ny” spiller på gaden har vi solgt briller til fast lav pris, uden fordyrende mellemled, med direkte import af stel fra Asien, Holland og USA. Vi har åbnet øjnene op for, at fede briller ikke behøver koste en formue.

By Sølvtofte åbnede i Randers i februar 2015 og har i august 2020 startet en filial i Odense. Konceptet for de to by Sølvtofte-butikker er at sælge briller uden fordyrende mellemled.

Annonce

Bump på vejen

Men Lotte Sølvtofte har oplevet flere og store bump på vejen.

- Tilbage i 2011 lukkede jeg min første brillebutik, brillehuset Sølvtofte med en konkurs og en gæld på 3,7 millioner. Det var efter syv vanvittige år og midt i en pludselig finanskrise. Jeg fik en gældssanering under konkurs, og fik betalt min gæld med stor hjælp fra en kreditorbeskyttet check fra mit forsikringsselskab efter en knæskade og en masse penge som jeg havde lagt til side, fra det nye job jeg startede  i.


Til sidst var jeg eneste franchisetager tilbage, og hovedkontoret tog beslutninger, som også involverede min økonomi som franchisetager, men som jeg ikke var enig i, og derfor valgte jeg at forlade CrossEyes

Lotte Sølvtofte


- Da jeg igen startede som almindelig lønansat, blev jeg ramt af kræft i skjoldbruskkirtlen. Med endnu en check, denne gang fra mit pensionsselskab for kritisk sygdom, valgte jeg at starte  igen. Det er nu fem år - fire hele regnskabsperioder - siden, og derfor er det med stolthed i stemmen og tårer i øjnene, at jeg modtager Børsens Gazellepris 2020. Bedre skulderklap kan butikken ikke få.

Som lønmodtager kørte Lotte Sølvtofte som distriktchef for brillekæden CrossEyes, som hendes egen butik også var en del af.

- Jeg varetog forskellige opgaver, og jeg har nydt hvert minut. Jeg påstår stadig, at det er verdens bedste brillekæde at være franchisetager i. Meget kort afstand mellem top og bund, forklarer Lotte Sølvtofte videre.

Annonce

Forlod Crosseyes

Men tiderne forandrer sig, også i optikerbranchen.

- Til sidst var jeg eneste franchisetager tilbage, og hovedkontoret tog beslutninger, som også involverede min økonomi som franchisetager, men som jeg ikke var enig i, og derfor valgte jeg at forlade CrossEyes. Det var ukompliceret og helt uden drama. Søren Møller, som ejer den danske brillekæde, var advaret omkring min beslutning, så det var ikke et ”bagholdsangreb”, der kom som et chok, fortæller Lotte Sølvtofte.

Børsens Gazelle-pris

Kravene for at modtage en Børsens Gazelle-pris er ganske håndfaste:

Virksomheden skal igennem fire regnskabsperioder vokse kontinuerligt og som minimum fordoble sin omsætning eller bruttoresultat - samt have positiv vækst i alle årene.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce