Annonce
Randers

Lovende start på sosu-forløb for ledige: Skolen oplever stort engagement og stærk faglighed

Det ser lovende ud både med flere varme hænder til fremtiden og flere ledige over 30 år i arbejde, hvis man kan regne med resultaterne fra de første fire måneder af Randers Kommunes nye SOSU-projekt Arkivfoto: Morten Pape
Ud af de 38 ledige over 30 år, som Randers Kommune i efteråret sendte på forforløb til sosu-uddannelsen, starter 17 nu på grundforløbet som sosu-medhjælper. Både skolen og praktikstederne har haft positive oplevelser med projektdeltagerne.

Randers: Flere varme hænder til ældreplejen og flere i job. Det var de to gevinster, som beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune håbede på at få ved at sætte gang i projekt sosu-uddannelse for ledige over 30 år.

Projektet blev søsat i september og er derfor stadig i den tidlige ende i forhold til at vurdere successen. Men tallene, som beskæftigelsesudvalget i Randers bliver præsenteret for på tirsdagens udvalgsmøde, ser lovende ud. Og det gør også ordene, som følger med.

Til informationsmøder for interesserede deltog i alt 65. Af dem søgte 38 ind på forforløbet, og 25 blev optaget.

I slutningen af 2019 var der fire, der var faldet fra, og 17 der er blevet optaget på SoSu-hjælperuddannelsen, og som var klar til at starte på uddannelsen 13. januar 2020.

Højt motivationsniveau

Både sosu-uddannelsen og praktikstederne har haft positive erfaringer med holdet, som bestod af 23 kvinder og to mænd med en gennemsnitsalder på 44 år. Oplevelsen har ifølge kommunens orientering af udvalget været, at deltagerne har haft et højere motivationsniveau, end det der normalt ses på forløbene. Også fagligheden har været stærkere.

Frafaldet skyldet blandt andet, at nogle deltagere har fået andet job. Enkelte deltagere kunne alligevel ikke se sig selv i plejedelen af jobbet. Ved optagelse på selve uddannelsen er der særligt lagt vægt på deltagernes motivation i forhold til fremtidigt sosu-arbejde.

Allerede ved projektets start var fomanden for beskæftigelsesudvalget, Ellen Petersen (S), optimistisk.

- Jeg tror på, at det her kan lykkes, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce