Annonce
Østjylland

Lovkrav: Per Zeidler får udbetalt eftervederlag af Syddjurs Kommune

I efteråret 2017 stillede Per Zeidler op på sin egen liste til byrådsvalget i Syddjurs Kommune. Men han trak sig fra politik, da politiet åbnede en efterforskning med fokus på rufferi i forbindelse med sexorgier. I dag er Per Zeidler fortsat meget påvirket af sagen. Arkivfoto: Camilla Rønde/Scanpix

Ved årsskiftet afsluttede Syddjurs Kommune alle økonomiske mellemværender med tidligere Syddjurs-politiker Per Zeidler. I henhold til lovkravene på området fik han blandt andet udbetalt et eftervederlag på 62.500 kroner.

SYDDJURS: Per Zeidler er en lukket sag hos Syddjurs Kommune.

Østjyllands Politi efterforsker fortsat den tidligere Syddjurs-politiker i forbindelse med en sigtelse for rufferi.

Men i kommunen på Syddjursland er sagen afsluttet. Det skete ved nytårsskiftet, da Per Zeidler modtog et eftervederlag på ca. 62.500 kroner.

De penge var Per Zeidler berettiget til at modtage, idet han i seneste byrådsperiode havde en post som formand for udvalget for familier og institutioner i Syddjurs Kommune.

- Ved fratrædelsen var han berettiget til og fik dengang udbetalt eftervederlag som afgået udvalgsformand, svarende til tre gange sidste månedlige vederlag - det vil sige efter gældende bestemmelser, bekræfter kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen fra Syddjurs Kommune.

Ifølge kommunaldirektøren fra Syddjurs får en eventuel dom for rufferi eller andet til Per Zeidler ingen betydning for det udbetalte eftervederlag.

- Nej, vederlagsreglerne er ufravigelige, som fastslået i ufravigelige bestemmelser i styrelsesloven og vederlagsbekendtgørelsen, fortæller han.

Kort om sagen

1. januar 2014 tiltrådte et nyt byråd i Syddjurs Kommune. Per Zeidler fra Liberal Alliance sad på posten som formand for udvalget for familie og institutioner, ligesom han fik hvervet som byrådets repræsentant i Hegnssynet.I begyndelsen af oktober 2017 bryder Per Zeidler med Liberal Alliance. Det sker halvanden måned før byrådsvalget, hvor Per Zeidler var spidskandidat for Liberal Alliance.

Per Zeidler fra Rønde danner egen Social Liberal Borgerliste. Efterfølgende kommer det frem, at Per Zeidler i flere år har nægtet at betale en mekanikerregning. Sagen har været på bordet hos landsledelsen i Liberal Alliance.

Onsdag 25. oktober er Per Zeidler fraværende til byrådsmødet i Syddjurs. Det viser sig senere, at han i stedet er optaget af en gangbang-event i Ammitsbøl Forsamlingshus ved Vejle. Onsdag 8. november deltager Per Zeidler i endnu en gangbang-event i Ammitsbøl Forsamlingshus, hvor han efterfølgende bliver konfronteret af journalister fra Århus Stiftstidende. Per Zeidler bliver, sammen med en 54-årig mand fra Vejle, anholdt og sigtet for rufferi.

Dagen efter bliver Per Zeidler afsat som udvalgsformand. Han sygemelder sig for den sidste halvanden måned af byrådsperioden.

Per Zeidler (tv) fungerede i det meste af sidste byrådsperiode som udvalgsformand i Syddjurs Kommune. Derfor fik han ved nytårsskiftet et eftervederlag, som i henhold til loven skal udbetales på trods af den verserende politiefterforskning af den nu tidligere politikers rolle ved gangbang-aktiviteter i Danmark. På fotoet er Per Zeidler i selskab med blandt andre tidligere borgmester Claus Wistoft (V). Arkivfoto: Henrik Ask

Farvel formandspost

Per Zeidlers politiske karriere tog fart, da han i 2001 blev valgt ind i det daværende Rønde Byråd,

I forbindelse med etableringen af Syddjurs Kommune kom Per Zeidler i byrådet for Venstre, men han skiftede senere til Liberal Alliance.

Ved årsskiftet til 2014 blev Per Zeidler formand for Syddjurs Kommunes udvalg for familier og institutioner. Den post havde politikeren fra Rønde, da sagen om hans rolle ved sexorgier begyndte at rulle.

Det kom blandt andet frem, at Per Zeidler havde været til stede ved et sexorgie i stedet for at deltage i et byrådsmøde.

Han havde meldt afbud af personlige årsager.

Annonce

Ingen kontakt

Afsløringerne betød, at Per Zeidler midt i november sidste år blev afsat som udvalgsformand.

Samtidig tog han sygeorlov for den resterende del af byrådsperioden.

Syddjurs Kommune har ikke gjort noget ekstraordinært i forbindelse med Per Zeidlers dramatiske farvel til byrådet.

- Per Zeidler rådede ikke over kreditkort eller andet, som har givet anledning til en intern efterforskning. I dag har Syddjurs Kommune hverken journaliseret sager om kontakt med Per Zeidler, og der er heller ikke i øvrigt kendskab til eventuel kontakt mellem kommunalt ansatte eller byrådspolitikere og Per Zeidler. Dog kan Per Zeidler naturligvis kontakte kommunen, som alle andre borgere i kommunen kan, forklarer kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce