Annonce
Sport

Lucas Haren vil hurtigt i Superligaen

Lucas Haren vil hurtigt bevise sig i Superligaen. Foto: Randers FC

Mens sportschef Ole Nielsen vil give Lucas Haren god tid til at vænne sig til Superliga-livet, satser hovedpersonen selv på hurtigt at bevise sit værd for Randers FC i landets bedste række.

Randers: Torsdag formiddag offentliggjorde Randers FC, at man har skrevet en toårig kontrakt med Hellerup IK's Lucas Haren gældende fra nytår.

I Randers FC fik man for alvor øjnene op for Haren, da kronjyderne mødte HIK i pokalturneringen, og senere har en uges prøvetræning overbevist den sportslige ledelse.

Om de randrusianske fodboldtilhængere får meget at se til den 19-årige kant-raket allerede i forårets Superliga, tør sportschef Ole Nielsen dog ikke garantere.

For det kommer til at tage tid at finde fodfæste efter springet fra 2. division til fodboldens første klasse, spår Randers FC-sportschefen.

- Vi ser et stort potentiale i Lucas, men han er en udviklingsspiller, og det vil komme til at tage tid at fylde på ham. Først og fremmest skal han vænne sig til tempoet og blive stærkere på kroppen, men han har alle de fodboldmæssige ting, vi kigger efter. Blandt andet en ekstrem god fart, lyder det fra Ole Nielsen.

- Men om det kommer til at tage tre, seks, ni eller tolv måneder, før han er klar til Superliga, er umuligt at sige.

Mens Lucas Haren endnu ikke har haft lejlighed til at udfolde sit fulde fodboldpotentiale, hersker der ingen tvivl om, at der er masser af fodbold-DNA i blodet.

Den nye Randers-kant er søn af Piotr Haren, som gennem karrieren blandt andet gjorde sig bemærket i Lyngby og FC København, og i alt er noteret for 161 Superliga-kampe og ni mål, mens også bedstefar Janusz gjorde sig på både de polske og danske fodboldbaner for henholdsvis Widzew Lodz og B93.

Annonce

For mig handler det helt klart om hurtigst muligt at blive klar til Superligaen. Det skulle gerne ske i løbet af foråret.Lucas Haren, ny Randers FC-spiller

Klar i foråret

Mens man i Randers FC har masser af tålmodighed, satser Lucas Haren ikke selv på, at ventetiden på Superligafodbold bliver særlig lang.

- For mig handler det helt klart om hurtigst muligt at blive klar til Superligaen. Det skulle gerne ske i løbet af foråret, lyder det fra den hurtige sjællænder, der i sommerpausen skiftede fra FC Nordsjælland til HIK i 2. division for at få opfyldt ambitionerne om seniorfodbold frem for U19.

At han allerede nu kan tage skridtet op til at blive en del af en Superliga-trup overrasker ham en smule.

- Da jeg skiftede til HIK i sommerpausen, havde jeg håbet på at kunne tage endnu et skridt op efter det første halve år, men at det skulle blive to skridt, havde jeg ikke turdet håbe på. Men det gør bare det hele endnu bedre, siger Lucas Haren, der i FC Nordsjælland trænede enkelte gange med Superliga-holdet - blandt andet under den nuværende Randers-træner Olafur Kristjansson.

- Olafur var den første træner, der hev mig op og træne med førsteholdet, da jeg var førsteårs U19-spiller, men det var ikke fordi, det blev til noget tættere bekendtskab, fortæller han.

Fuld af fart

Mens Lucas Haren måske har lidt mere travlt end Ole Nielsen med at blive Superliga-klar, er parterne dog helt enige om, hvad den nye kontrakt bringer til Randers.

- Det er helt klart farten, der er min spidskompetence. Og så også en god teknik, fastslår Lucas Haren, der ikke udelukkende ser sig selv som kantspiller.

Mens efteråret er foregået på kanten i Hellerup med to scoringer i 2. division til følge, spillede han på den centrale midtbane i FC Nordsjælland. Her scorede han i sidste sæson otte mål i U19-ligaen.

- Jeg er her for at spille den plads, træneren vil have mig til. Jeg mener selv, jeg kan dække alle offensive pladser, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce