Annonce
Læserbrev

Lukning af plejehjem i Randers

Læserbrev: 8. januar 2018 flyttede min svigermor på Kristrupcentret. Inden da boede hun alene i sin lejlighed. Hun var ensom, og hun sygnede langsomt hen.

Så når nogle politikere stadig argumenterer med, at alle helst vil blive i eget hjem, er det en sandhed med store modifikationer. Ensomhed er et stort problem blandt ældre.

Kort tid efter hendes flytning til plejehjemmet havde hun taget fire kilo på og livede gevaldigt op. Der er et socialt liv, og pludselig er livet værd at leve. Nu er hun engageret og indgår i et fællesskab, hvor der er fælles sang og brætspil.

Hvis politikerne får held med at genvisitere hende til et nyt sted, bryder de igen hendes sociale netværk op. Medmindre at de kan visitere alle hendes venner en blok til samme hjem et andet sted, hvad jo nok er urealistisk.

Så nu, hvor vi har hørt statsministerens åbningstale om, at det ikke kan være rigtigt, at samfundet bliver rigere og rigere, samtidig med at omsorgen bliver ringere og ringere, og hvor Randers Kommune har fået en pose penge til bedre omsorg, må vi kunne forvente, at alle planer om plejehjemslukninger tages af bordet. Nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce