Annonce
Læserbrev

Lukning af plejehjem i Randers

Annonce

Læserbrev: 8. januar 2018 flyttede min svigermor på Kristrupcentret. Inden da boede hun alene i sin lejlighed. Hun var ensom, og hun sygnede langsomt hen.

Så når nogle politikere stadig argumenterer med, at alle helst vil blive i eget hjem, er det en sandhed med store modifikationer. Ensomhed er et stort problem blandt ældre.

Kort tid efter hendes flytning til plejehjemmet havde hun taget fire kilo på og livede gevaldigt op. Der er et socialt liv, og pludselig er livet værd at leve. Nu er hun engageret og indgår i et fællesskab, hvor der er fælles sang og brætspil.

Hvis politikerne får held med at genvisitere hende til et nyt sted, bryder de igen hendes sociale netværk op. Medmindre at de kan visitere alle hendes venner en blok til samme hjem et andet sted, hvad jo nok er urealistisk.

Så nu, hvor vi har hørt statsministerens åbningstale om, at det ikke kan være rigtigt, at samfundet bliver rigere og rigere, samtidig med at omsorgen bliver ringere og ringere, og hvor Randers Kommune har fået en pose penge til bedre omsorg, må vi kunne forvente, at alle planer om plejehjemslukninger tages af bordet. Nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce