Annonce
Østjylland

Lungekor udvides til Hadsund

<p>Mariagerfjord Kulturskole udvider sit tilbud om lungekor for lungesyge til Hadsund. Privatfoto</p>

Det er kun seks måneder siden, at Mariagerfjord Kulturskole startede sit første lungekor nogensinde.

Det er kun seks måneder siden, at Mariagerfjord Kulturskole startede sit første lungekor nogensinde.
Annonce
Lungekoret blev etableret i Hobro og henvendte sig til lungesyge i Hobro. Men allerede nu kan kulturskolen fastslå, at lungekoret er en dundrende succes, og derfor har man netop besluttet at udvide sundhedstilbuddet til Hadsund.
Lungekoret er et gratis tilbud for alle kommunes borgere med KOL eller en anden lungesygdom. Det vil blive ledt af den erfarne korleder Maj-Lis Hoffer Henriksen, som også har lungekoret i Hobro.
Hun fastslår, at man ikke behøver at have sunget tidligere i sit liv for at deltage.
»Det vigtigste er, at man har lyst til at synge, være sammen med andre og have det sjovt. Udover at synge laver vi vejrtrækningsøvelser, stemmeøvelser og kropsøvelser,« siger hun.
Beslutningen om at udvide tilbuddet til Hadsund giver dermed lungesyge i den østlige del af kommunen en langt større mulighed for blandt andet at forbedre deres vejrtrækning.

Forbedrer lungefunktionen

Sangtræningen kan give mennesker med en lungesygdom bedre kontrol over deres vejrtrækning, hvilket også kan bruges til at tackle hverdagen. Således har flere af de lungesyge sangere i Lungekoret i Hobro mærket en markant forbedring i løbet af de seks måneder, de foreløbig har været en del af lungekoret.
»Jeg kan mærke, at koret har gjort en forskel blandt andet på grund af de gode øvelser, vi får, ligesom vejrtrækningsøvelserne har gjort mig mere bevidst om vigtigheden af at bruge vores vejrtrækning på den optimale måde. Det har eksempelvis hjulpet mig, når jeg går ture,« siger Ellen Friis, der er sanger i lungekoret i Hobro.
Men det er ikke kun det rent sundhedsmæssige, der er årsag til, at Ellen Friis vender tilbage til sangtræningen gang på gang.
»Den glæde, man får ved at synge sammen med andre, giver så meget positiv energi, som jeg kan bruge resten af dagen. Den positive atmosfære, som korsangen foregår i, giver så meget livsglæde,« siger hun.
Lungekoret i Hadsund har opstart i Hadsun Kulturcenter 29. september om formiddagen. Der er ingen tilmeldingspligt. Man møder bare op, lyder meldingen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce